PREVIZIBIL – A fost reziliat contractul pentru execuția sectorului de autostradă Chețani (jud. Mureș) – Câmpia Turzii (jud. Cluj)

CONTRACT REZILIAT. Joi, 11 martie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a notificat antreprenorul lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii (asocierea de firme Straco Grup – Total Road – Specialist Consulting) despre rezilierea contractului – rezilierea efectivă intră în vigoare în 25 martie 2021 (conform legii, în 14 zile de la notificare).

 

Liderul de asociere Straco, firmă cu mari probleme financiare și aflată în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a câștigat contractul de proiectare şi execuţie a lotului Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, în lungime de 15,7 kilometri pe o porțiune de relief ușor. De altfel, din 18 septembrie 2020, după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Cheţani, Straco a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor, în ultimele 5 luni avansând fizic doar 1% (acum lucrările sunt realizate în stadiu fizic de 37,86%).

 

În acest moment, CNAIR trebuie să elaboreze o nouă documentaţie de atribuire în vederea relicitării contractului pentru finalizarea lucrărilor, fapt care presupune proceduri de durată. Rezilierea contractului lui Straco a fost anunțată de mai bine de un an, dar a fost previzibilă încă de la desemnarea câștigătorului, antreprenorul câștigând în urma unei sublicitări evidente (estimarea inițială a valorii lucrării era de 620 de milioane de lei, iar Straco a spus că o face cu… 280 de milioane de lei). Lucrarea a început în 2015 și trebuia finalizată în 16 luni (4 luni pentru proiectare și un an pentru execuție).

 

* Foto: @ traficmedia.ro

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare