Makkai Grigore

PREVIZIBIL – Destituit din funcția de viceprimar, Makkai Grigore (UDMR) contestă decizia, dându-și în judecată colegii din Consiliul Local

ÎN INSTANȚĂ. Previzibil, Grigore “Gergely” Makkai (UDMR) iese urât din scena administrației politice: contestă în instanță destituirea (eliberarea) sa din funcția de viceprimar, dându-și în judecată colegii din Consiliul Local Târgu Mureș, adică tocmai cei care l-au propulsat exclusiv politic în funcție și acum, după 2 ani, l-au demis.

 

Speța în care Makkai este reclamant și Consiliul Local Târgu Mureș are calitatea de pârât a fost înregistrată la secția Contencios Administrativ a Tribunalului Mureș în 14 noiembrie, prima înfățișare urmând să aibă loc în 2 decembrie. Se cere anularea actului administrativ care a dus la eliberarea lui Makkai din funcția de viceprimar.

 

Primarul Dorin Florea (care după demiterea lui Makkai, un viceprimar extrem de obedient, a scris și o scrisoare lacrimogenă privind ce i-au făcut bunului Makkai răii și famenii din UDMR, PSD și POL) nu vrea să le pună la dispoziție aleșilor târgumureșenilor nici măcar un angajat de la Biroul Juridic să-i reprezinte în instanță, așa cum ar fi legal.

 

Decizia lui Florea a fost de convoca o ședință extraordinară astăzi, 21 noiembrie, pentru ca vinovații (consilierii locali care au decis că Makkai nu mai trebuie să fie viceprimar) să-și desemneze “un reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş în vederea formulării apărării şi reprezentării intereselor” în cauza pentru care demisul Makkai i-a dat în judecată. Un fel de: „Dacă l-ați demis peste capul meu, spălați-vă cu procesul pe cap!”.

 

Sugestie: Consiliul Local poate decide astăzi ca Primăria să contracteze o casă de avocatură care să reprezinte în instanță forul deliberativ al orașului. Doar așa s-a făcut și în cazul Florea & Maior.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare