PREVIZIBIL – Destituit din funcția de viceprimar, Makkai Grigore (UDMR) contestă decizia, dându-și în judecată colegii din Consiliul Local

0
332
Makkai Grigore

ÎN INSTANȚĂ. Previzibil, Grigore “Gergely” Makkai (UDMR) iese urât din scena administrației politice: contestă în instanță destituirea (eliberarea) sa din funcția de viceprimar, dându-și în judecată colegii din Consiliul Local Târgu Mureș, adică tocmai cei care l-au propulsat exclusiv politic în funcție și acum, după 2 ani, l-au demis.

 

Speța în care Makkai este reclamant și Consiliul Local Târgu Mureș are calitatea de pârât a fost înregistrată la secția Contencios Administrativ a Tribunalului Mureș în 14 noiembrie, prima înfățișare urmând să aibă loc în 2 decembrie. Se cere anularea actului administrativ care a dus la eliberarea lui Makkai din funcția de viceprimar.

 

Primarul Dorin Florea (care după demiterea lui Makkai, un viceprimar extrem de obedient, a scris și o scrisoare lacrimogenă privind ce i-au făcut bunului Makkai răii și famenii din UDMR, PSD și POL) nu vrea să le pună la dispoziție aleșilor târgumureșenilor nici măcar un angajat de la Biroul Juridic să-i reprezinte în instanță, așa cum ar fi legal.

 

Decizia lui Florea a fost de convoca o ședință extraordinară astăzi, 21 noiembrie, pentru ca vinovații (consilierii locali care au decis că Makkai nu mai trebuie să fie viceprimar) să-și desemneze “un reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş în vederea formulării apărării şi reprezentării intereselor” în cauza pentru care demisul Makkai i-a dat în judecată. Un fel de: „Dacă l-ați demis peste capul meu, spălați-vă cu procesul pe cap!”.

 

Sugestie: Consiliul Local poate decide astăzi ca Primăria să contracteze o casă de avocatură care să reprezinte în instanță forul deliberativ al orașului. Doar așa s-a făcut și în cazul Florea & Maior.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here