Ciprian Dobre și Cristian Chirteș

PREVIZIBIL, PRO-CÎȚU – Noul președinte al PNL Mureș, Ciprian Dobre: diferență de 3 voturi de fostul președinte, senatorul Cristian Chirteș

NOU PREȘEDINTE PNL MUREȘ. Încă un susținător al lui Florin Cîțu la președinția PNL câștigă o filială județeană. Sâmbătă, 7 august 2021, la Teatrul Național Târgu Mureș a avut loc Congresul Județean de Alegeri al PNL Mureș în urma căruia fostul președinte Ciprian Dobre a revenit la conducerea filialei județene, după ce s-a impus cu doar 3 voturi în plus în fața președintelui în funcție, senatorul Cristian Chirteș.

 

Victoria lui Dobre a fost previzibilă (singura supriză fiind scorul strâns cu care a câștigat: 259-256) și în trendul actual al PNL, în care susținătorii lui Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL câștigă cele mai multe dintre filialele județene. Nici în filiala județeană Mureș n-a fost altfel, victoria lui Dobre fiind anticipată de victoria (detașată) obținută în alegerile pentru conducerea filialei municipale Târgu Mureș a doctorului Horațiu Suciu (în dauna fostului președinte, Ervin Molnar, din echipa lui Chirteș).

 

La alegerile județene din PNL Mureș au fost prezenți și cei doi combatanți, viitorul președinte PNL Florin Cîţu (care, evident, l-a susţinut pe Ciprian Dobre) și actualul președinte PNL, Ludovic Orban (care l-a susţinut pe Cristian Chirteş). Au votat 528 de delegați PNL (13 voturi fiind nule), rezultatul fiind cel deja comunicat: Dobre – 259 de voturi, Chirteş – 256 de voturi.

 

Au urmat speech-urile în care atât câștigătorul (Dobre), cât și învinsul (Chirteș) au îndemnat la unitate și eterna auto-laudatio a grupului (Dobre: “a câștigat filiala Mureș”; „suntem deja un partid puternic, o forţă politică în judeţul Mureş”; „vom fi antemergătorii care vom deschide judeţul Mureş, care vom face posibil ca toate bătăliile electorale din 2024 să le câştigăm”; „PNL va fi calea marilor proiecte de dezvoltare a județului Mureș”; „îmi asum rolul de antrenor al acestei celei mai bune formații”; Chirteş: „a fost un festival al democraţiei”; „un partid în care voturile s-au dat în fața tuturor și s-au numărat pe scenă”; „unitate”). Apoi, poza de grup, cu învingător și învins, alături, braț trecut aparent prietenește peste umeri, mimă senină.

 

De asemenea, în cadrul alegerilor de sâmbătă, au fost aleși cei care vor face parte din Biroul Politic Județean, forul de conducere al filialei județene: 2 prim-vicepreședinți, secretar general, 8 vicepreședinți, 2 secretari generali adjuncți și 15 membri (din forul de conducere al filialei județene fac parte de drept, conform statutului și parlamentarii PNL Mureș – au rang de vicepreședinte; președinții organizațiilor municipale, orășenești și comunale; președintele Ligii Aleșilor Locali).

 

* Foto: @ PNL Mureș

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare