PREVIZIBIL – Soós Zoltan este noul primar al municipiului Târgu Mureș

ALEGERI LOCALE – TÂRGU MUREȘ. Candidatul UDMR Soós Zoltan, care a intrat în competiție sub masca unei candidaturi independente, obligat de partid pentru a fi susținut de și de celelalte partide etnice (PPMT și PCM), este noul primar al municipiului Târgu Mureș. Victoria sa este previzibilă, Soós fiind cotat ca principal favorit la alegerile din septembrie 2020, după ce fostul primar din perioada 2000-2020, Dorin Florea, a renunțat să candideze pentru un nou mandat.

 

Vă redăm câteva pasaje din discursul noului primar al municipiului reședință de județ, după aflarea rezultatului: “Astăzi a învins Târgu-Mureșul! Am învins  împreună! Mulțumim, Târgu Mureș! Am promis că voi fi primarul tuturor târgumureșenilor. Vă mulțumesc tuturor că m-ați susținut. Voi greși si eu câteodată, dar pot sa spun cu siguranță ca voi reprezenta in mod egal interesele fiecărui cetățean indiferent de etnie.

 

Ne-am recuperat orașul. Nu noi, maghiarii, ci noi, toți târgumureșenii in lupta împotriva corupției și a clanurilor. Am învins. Este o victorie istorica. Am reușit să depășim paradigma votului etnic. Cu această zi închidem un capitol de 20 de ani din  viața orașului. Această perioadă a lăsat răni adânci. Dar am văzut ca organele vitale nu au fost afectate.

 

Târgumureșenii au votat cu inima și capul: schimbarea este vitală pentru orașul nostru. Am câștigat! Târgu Mureș, ai auzit? A câștigat schimbarea! Am avut de parcurs un drum lung și nu mă refer doar la lunile de campanie. Am depășit prejudecățile istorice si ne-am vindecat rănile trecutului. Astăzi, Târgu Mureșul a lăsat în urmă frica, si a demonstrat că nu se mai teme de instigare și de dezbinare. Astăzi ați votat pentru schimbare!

 

Votul de azi mă obligă,  si pe mine, dar și pe actorii politici.  UDMR a ales deja, venind cu o listă de consilieri total diferită, propunând persoane care nu au fost implicate în jocurile de culise ale ultimilor 20 de ani. Acum este rândul și celorlalte formațiuni să demonstreze că interesul orașului primează intereselor de partid și de grup.

 

Am toată încrederea că partidele vor înțelege mesajul clar transmis în această seară. Sunt convins că voința târgumureșenilor exprimată astăzi  este și aceea de a se forma o majoritate solidă pro schimbare”.

 

msnews

 

3 comments
 1. Acum se bucură nespus și este primarul tuturor cetățenilor…
  Dar presiunea Ciumei Verzi este mare…și după un an de zile…
  Se schimbă….
  Primarul …după 4 ani de zile. Este.. etnic total…
  Acesta este rezultatul Ciumei Roșii
  Cu un tur de scrutin sa alegi primarul cu 20% din alegători…
  Sperăm că Președintele României și Prim ministrul României….doi transilvăneni de baza…
  Schimbă metoda ciumei Roșii…și Verzi
  Și trecem la Normalitate…
  Alegeri în 2 tururi de Scrutin…
  Iar Primarul sa fie votat cu peste
  5o% din alegători…
  Asa mai mere…
  Fraților ardeleni…
  Doamne ajuta ???

 2. Intrucat mafia securista si sovina din institutiile de stat a ramas iar interesul lor,dezbinarea va ramane acelasi in tot parcursul celor patru ani,singura sansa al noului primar sunt cetatenii urbei care l-au ales.Acest lucru cere insa transparenta,comunicare zilnica cu cetatenii urbei,perseverenta, empatie.Atuul cel mai important al unui primar este sa stie sa comunice si sa stie sa ceara ajutor.

  1. Nu mai exista mafie comunistă decât rămășițe…
   Iar odraslele lor au plecat în străinătate..
   Există rămășițe șovine la Ciumă Roșie și Ciumă Verde…
   O să vedem cum își arată tentaculele în timpul mandatului așa zis independent…
   Apoi surpriza…

   Măcar trebuie camuflat 4 ani și primarul ăsta.
   Să și zică independent…
   Să aibă încredere
   75% din alegători care nu l au votat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare