PRIMAR VIOLENT – Primarul din Ungheni, Victor Prodan (48 de ani), jucător în Liga a IV-a, eliminat direct pentru că a lovit violent și premeditat un tânăr fotbalist

0
4402
Viorel Prodan

Această scriere a fost generată de credința că un primar trebuie să fie un exemplu de corectitudine, fair-play și echilibru, indiferent de mediul în care se află, cu atât mai mult pe un teren de sport. Primarul din Ungheni, Victor Prodan, a dovedit că nu este.

 

INFRACȚIUNE SPORTIVĂ VOLUNTARĂ. Miercuri, 22 septembrie, mai pe seară, la ora 18, după terminarea programului de lucru la Primărie, la Ungheni, a avut loc un eveniment sportiv trecut cu vederea: un meci de Liga a IV-a din Seria a 2-a Mureș, între echipa a doua a clubului de Liga a III-a CS Unirea Ungheni 2018 și ACS Academica Transilvania Târgu Mureș. Cei din Ungheni au câștigat clar, 6-1 (2-0), însă nu meciul este subiectul acestei scrieri, ci un fapt petrecut la finalul meciului.

 

Un final în care la echipa gazdă a intrat pe teren, în postură de jucător, și primarul orașului Ungheni, Victor Prodan (care e legitimat la club, are carnetul cu nr. 52638). Prodan (48 de ani), care ar trebui să fie un exemplu pe terenul de joc, este consemnat în foaia de arbitraj și nu pentru vreo faptă pozitivă.

 

Conform acesteia, Prodan Victor (CS Unirea Ungheni 2018) a fost eliminat din joc, luând direct cartonașul roșu, pentru o abatere pe care o transcriem întocmai din foaia de arbitraj: comite un fault grosolan. “O bătaie de joc, om de 50 de ani și primar pe deasupra să joace cu copiii și să lovească în halul ăla un băiat de la Academica Transilvania. Direct cu talpa a intrat în el. E Liga a IV-a, fotbal amator, oamenii joacă să se simtă bine, nu pentru vreo cupă…”, a precizat pentru msnews un spectator prezent la meci.

 

Surse informate, martori oculari la scena petrecută, au relatat că spre finalul meciului, la scorul de 4-0 pentru gazde (când nici măcar problema echipei câștigătoare nu se mai punea, echipa din Târgu Mureș fiind la prima participare în Liga a IV-a și fiind formată din copii născuți în 2005-2006 și câțiva seniori), a avut loc un incident inexplicabil, la o fază care nu anunța nimic.

 

O minge care se îndrepta în afara terenului de joc, protejată de un jucător de la Academica (tânărul Darius Bogățan, în vârstă de 23 de ani), a fost atacată de jucătorul-primar. Mingea a ieșit în afara terenului, însă primarul, nervos, a vrut să-l lovească cu mâna pe tânărul care a îndrăznit să protejeze balonul. Bogățan n-a ripostat, s-a întors și primarul l-a lovit în spate.

 

Arbitrul i-a acordat direct cartonaș roșu, pentru gest nesportiv, însă primarul, nemulțumit de corecția care i-a aplicat-o tânărului jucător al oaspeților, a sărit și l-a mai lovit o dată cu talpa pe coapsă (msnews deține o fotografie care atestă urmele lăsate pe piciorul lui Băgățan de lovitura voluntară și violentă a primarului Prodan, cu crampoanele). Asociația Județeană de Fotbal Mureș l-a suspendat pe primarul-jucător, probabil un timp suficient pentru acesta de a se calma și a reflecta la violența comisă.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ