Primele probe ale sistemului Patriot achiziționat de România: detaliile funcționării lansatorului de miliarde de dolari

INVESTIȚII. Un al doilea sistem Patriot achiziționat de România va deveni complet operațional în acest sfârșit de săptămână. Ultimele teste se desfășoară în aceste zile în zona Mării Negre, unde are loc și un amplu exercițiu de apărare aeriană, la care participă numeroase forțe NATO. De asemenea, Armata Română a primit primele șase drone turcești Bayraktar, același model folosit de soldații ucraineni pentru a lovi blindatele rusești după invazie.

În poligonul de la Capul Midia, se fac pregătiri pentru testarea celei de-a doua baterii Patriot, care va proteja flancul estic al NATO. Sistemul Patriot poate neutraliza rachete balistice, de croazieră, drone și aeronave.

Patriotul este compus din mai multe componente esențiale care colaborează pentru a asigura o apărare eficientă. Radarul detectează și urmărește țintele, oferind date precise pentru intercepție. Stația de control, creierul operațiunilor, analizează datele radar și coordonează lansarea interceptoarelor. Lansatorul M901, capabil să lanseze rapid și precis interceptoarele, poate fi deplasat ușor pentru a răspunde rapid amenințărilor.

“Este etapa finală a acestui proces de operaționalizare. Ea practic certifică faptul că atât personalul, cât și tehnica sunt capabile să ducă acțiuni de luptă reale,” a explicat Virgil Toșa, comandantul sistemului Patriot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare