Primul proiect din programul „Regiunea Centru” aduce o creșă modernă în comuna Daneș

PROIECT. Primul proiect contractat în cadrul Programului „Regiunea Centru” este implementat în comuna Daneș din județul Mureș, beneficiind de finanțare europeană pentru Prioritatea 6 – O Regiune Educată. Prin această inițiativă, Primăria Daneș va construi una dintre primele creșe din mediul rural al județului, având acces la aproape 7,4 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, cu o contribuție suplimentară de peste 150.000 lei cheltuieli eligibile și aproximativ 1,94 milioane lei cheltuieli neeligibile.
Proiectul, în valoare totală de aproape 9,5 milioane lei, reprezintă un demers necesar pentru îmbunătățirea condițiilor educaționale și integrarea copiilor în sistemul modern de învățământ rural.

Primarul comunei Daneș, Nicolae Mosora, subliniază importanța acestei investiții, evidențiind necesitatea unei creșe noi având în vedere infrastructura învechită și dificultățile de adaptare la standardele actuale. Proiectul se desfășoară pe un teren viran de aproximativ 4.000 de metri pătrați în zona centrală a localității și va contribui semnificativ la dezvoltarea educațională în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare