Principesa Elisabeta a României, regina Greciei

ISTORIE. Pe data de 12 octombrie 1894, la Sinaia, se năștea o prințesă care avea să devină o figură enigmatică în istoria României – Regina Elisabeta a Greciei. Cunoscută în familie sub numele de Lisabeta, această fiică a reginei Maria și a regelui Ferdinand a fost una dintre cele mai notabile personalități ale epocii sale.

Principesa Elisabeta a României și-a petrecut copilăria într-un mediu regal, înconjurată de o educație înaltă și de artă. Cu o sensibilitate și o capriciozitate remarcabile, ea a devenit cunoscută ca o “ciudată prințesă” în Regatul Român.

Pe 27 februarie 1921, viața ei a luat o altă întorsătură semnificativă când s-a căsătorit cu diadohul George al Greciei, devenind regină în scurt timp. Cu toate acestea, căsnicia lor a fost de scurtă durată, deoarece au divorțat în 1935.

Elisabeta s-a întors în România și a trăit aici până în ianuarie 1948, când, împreună cu ceilalți membri ai familiei regale, a fost nevoită să părăsească țara. Acest exil a marcat o nouă etapă în viața reginei Elisabeta, care și-a găsit refugiul în Franța, în orașul Cannes.

În ultimii ani ai vieții sale, Elisabeta a trăit în discreție în Franța. A închiriat un apartament și a continuat să fie o figură discretă în viața publică. Aici, în Cannes, în 1956, la vârsta de 62 de ani, Regina Elisabeta a Greciei a părăsit această lume.

Această enigmă regală, cu personalitatea sa complexă și viața sa plină de evenimente, rămâne o figură remarcabilă în istoria României și a Greciei. Cu toate complexitățile și contradicțiile sale, regina Elisabeta a lăsat o amprentă unică în memoria contemporanilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare