PROBLEME – Cum vrea administrația din Târgu Mureș să rezolve problema terenului destinat spitalului pentru mari arși, investiție de 296 de milioane de lei

0
309

TEREN CU SITUAȚIE INCERTĂ. Primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, a precizat strategia prin care municipalitatea și-a propus să rezolve situația incertă a terenului din spatele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, acolo unde Ministerul Sănătății a avizat o investiție de 296 de milioane de lei, în urma căreia se va construi o nouă clădire care cu destinația Centru medical pentru mari arși.

 

Soós a precizat că s-au făcut demersuri către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș pentru lotizarea terenului, iar după clarificarea juridică va iniția în Consiliul Local Târgu Mureș un proiect de hotărâre privind reglementarea statutului terenului respectiv.

 

Conform proiectului aprobat de Ministerul Sănătății, Centrul de mari arși de la Târgu Mureș va fi construit în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, ca o clădire nouă, cu subsol, parter, 4 etaje și etaj tehnic, conectată la clădirea Spitalului cu o pasarelă (pentru ca unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA).

 

Centrul va avea 15 paturi pentru mari arşi, 25 de săli de operaţie, secţia clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi și spaţii conexe (staţie de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spaţii tehnice, administrative şi logistice). Pentru realizarea proiectului, helioportul spitalului va fi relocat.

 

Investiția este eșalonată pe 3 ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și va fi realizată dintr-un împrumut luat de România de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ