PROBLEME – HiSky, compania aeriană care a primit 600.000 de euro din bugetul județului, și-a suspendat temporar TOATE cursele de la Aeroportul Transilvania

1
593

DECIZIE. HiSky, compania aeriană care s-a clasat pe locul 1 în privința ajutorului de stat de 600.000 de euro plătit de Consiliul Județean Mureș, din bugetul județului, nu mai operează în luna ianuarie 2022 nicio cursă regulată din cele 3 la care s-a obligat contractual pentru a câștiga ajutorul de stat.

 

Practic, compania din Republica Moldova și-a suspendat TOATE zborurile operate de pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș spre Milano, Paris și Londra. Cele trei rute au fost anunțate de HiSky la finalul lunii octombrie 2021 și au debutat la jumătatea lunii decembrie 2021. La numai câteva zile de la lansarea curselor (care trebuiau menținute timp de un an), HiSky a invocat interesul scăzut al pasagerilor pentru destinațiile operate de pe aeroportul din Târgu Mureș, din cauza situației pandemice, și a anunțat sistarea acestora.

 

Operatorul din Repbulica Moldova a anunțat conducerea aeroportului din județul Mureș că “va reanaliza oportunitatea introducerii curselor în primăvara anului 2022, dar depinde foarte mult de modul în care va evolua pandemia”.

 

În 29 octombrie 2021, HiSky a anunțat că deschide o nouă bază operațională, a treia, pe Aeroportul Internațional Târgu Mureș și că va începe operararea zborurilor regulate în luna decembrie, pe trei curse de linie: Paris (19 decembrie 2021), Londra (18 decembrie 2021) și Milano (20 decembrie 2021).

 

De asemenea, Iulian Scorpan, director general HiSky, le-a “garantat pasagerilor experiențe frumoase în ceea ce privește călătoria cu avionul”. Șeful administrației județene, Peter Ferenc (președintele Consiliului Județean Mureș), preciza că „este un alt pas important pentru ca Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș (n.red., pe care președinte Consiliul de Administrație al Aeroportului Transilvania, Andrei Peti, îl numește fără niciun argument logic și economic “poarta aeriană a Transilvaniei”) să ajungă în centrul fluxului de trafic aerian internaţional” și „de îndată ce vor porni cursele, noi vom putea ajunge la Paris, Londra și Milano mai ușor și mai rapid, dar numărul destinațiilor va crește și mai mult în anul viitor”.

 

HiSky a operat puținele zboruri pe care le-a realizat de pe Aeroportul Transilvania cu o aeronavă Airbus A320.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ