PROBLEME – Lovitură pe piața economică mureșeană: Cesiro, al patrulea cel mai mare angajator din județ, și-a cerut insolvența

INSOLVENȚĂ. După 4 ani consecutivi în care a raportat pierderi financiare nete care totalizează peste 25 de milioane de lei, cu un vârf al lipsei de eficiență economică anul trecut, cât firma a raportat pierderi nete de aproape 15 milioane de lei, al doilea cel mai mare angajator din municipiul mureșean Sighișoara și al patrulea din județ, producătorul de articole din faianţă pentru menaj Cesiro SA, a solicitat Tribunalului Comercial Mureș deschiderea procedurii de insolvență.

 

Anul trecut, compania sighișoreană, controlată de IPEC SA Alba Iulia (care deține 98,79% din capitalul social), a avut o medie de 1.053 de angajați și a raportat datorii de peste 57,8 milioane de lei. Anul trecut, Cesiro anunța că este în căutare de finanțări pentru a investi în automatizare şi a reduce dependenţa de forţa de muncă, fapt care s-a concretizat parțial prin montarea în unitatea de producție a unor roboți industriali.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare