Proceduri de expropriere pentru proiectul feroviar Brașov – Sighișoara

FEROVIAR. Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, demararea procedurilor de expropriere pentru a permite progresul lucrărilor la proiectul feroviar de importanță națională, “Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria,” parte a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulația trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h. Acest proiect vizează tronsonul Brașov – Sighișoara, cuprinzând subsecțiunile 1. Brașov – Apața și 3. Cața – Sighișoara. Lucrările de modernizare necesită exproprierea anumitor proprietăți situate pe traseul proiectului.

Procedurile de expropriere au fost aprobate pentru imobilele aflate pe teritoriul localităților Bod din județul Brașov și Vânători din județul Mureș. Hotărârea de Guvern conține o listă a proprietarilor de imobile private care vor fi afectați de aceste exproprieri, precum și sumele estimate pentru despăgubiri, în valoare totală de 1,076 milioane de lei.

În plus, actul normativ include și imobilele aflate în proprietatea publică a statului (12.158 mp) și ale unităților administrative-teritoriale (4.901 mp) care se încadrează în zona de expropriere a proiectului feroviar. Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii feroviare și îmbunătățirea serviciilor feroviare din această regiune.

Proiectul feroviar Brașov – Sighișoara are ca obiectiv creșterea vitezei de circulație a trenurilor și îmbunătățirea conexiunilor feroviare pe acest traseu vital. Exproprierile sunt o etapă necesară în implementarea acestui proiect strategic care va aduce beneficii semnificative pentru transportul feroviar din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare