Producătorul de gaze Romgaz, companie de stat din România, își propune să sape 40 de sonde până în 2025

PROIECT. Producătorul de gaze controlat de stat Romgaz a scos la licitație în SICAP, chiar de 1 ianuarie, două contracte-cadru, de 26, respectiv 36 milioane lei, pentru achiziția de echipamente aferente operațiunilor de foraj sonde – țevi de oțel, capete de coloană și capete de erupție, necesare pentru efectuarea programului 2023 – 2025 care presupune săparea a circa 40 de noi sonde de cercetare/explorare. Sondele vor fi de mică, medie dar și mare adâncime, între 1.300 și 5.300 metri, iar punerea lor în funcțiune va conduce la accesarea unor noi surse de gaz și reducerea declinuloui natural al producției.

Achiziția este necesară întrucât în stocurile Romgaz o gamă din aceste echipamente nu există, iar pentru asigurarea continuității activității de explorare este necesară achiziția acestora”, citim în descrierea licitației.

Capetele de coloană sunt echipamente de suprafață care contribuie la construcția sondelor. Rolul lor este de a ancora, suspenda și etanșa coloanele de burlane de tubaj care consolidează pereții găurilor de sondă.

Ofertele se deschid în 14 februarie, departajarea lor se face în funcție de preț și garanția acordată produselor. Contractul-cadru este valabil în perioada 2023 – 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare