Producătorul de vinuri Purcari – creștere puternică a veniturilor în prima jumătate a anului 2022

VITICOL. Vinăria Purcari a raportat un venit de peste 123,9 milioane lei (25,2 milioane euro) în prima jumătate a anului 2022, în creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.
 
Compania din Moldova, care se clasează printre cei mai importanți producători de vin din Europa Centrală și de Est, și-a crescut veniturile pe piața internă cu 44% și a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă de 30% a vânzărilor pe piețele asiatice.
 
În România, compania a înregistrat o creștere a veniturilor cu 7% în S1 2022, datorită mărcii sale românești Crama Ceptura.
 
“Rezultatele demonstrate sunt o bună ilustrare a cât de rezistentă este afacerea noastră, mai ales într-o perioadă de presiuni economice și inflaționiste. Oamenii continuă să aprecieze vinurile noastre ca pe un lux accesibil”, spune Victor Bostan, director general, într-un comunicat de presă.
Cu toate acestea, profitul net al companiei a crescut cu doar 2% față de prima jumătate a anului 2021, până la 20,8 milioane lei.
 
În ceea ce privește investițiile, Purcari a finalizat un parc solar fotovoltaic, care contribuie cu 15% din consumul de energie electrică al Cramei Purcari, și un sistem de irigare capilară de ultimă generație, bine renovat, care ajută la satisfacerea necesarului de aproximativ 300 de hectare de podgorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare