Producătorul român de baterii Li-ion se asociază cu EIT InnoEnergy pentru a-și mări producția cu o investiție de 1 miliard de euro

ENERGIE. Producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology (PBT), înființat în 2016 de doi antreprenori locali, și-a unit forțele cu conglomeratul EIT InnoEnergy, co-fondat de Uniunea Europeană, dar care include bănci și companii europene precum ING, Volkswagen sau Siemens, și intenționează să investească 1 miliard euro pentru a-și mări capacitatea de producție la 8GWh până în 2026, de la 0,2GWh în prezent.

Pentru un preț mediu estimat al bateriilor Li-ion de 135 de dolari pe kWh în 2021, cifra de afaceri a companiei ar trebui să ajungă la 1 miliard de euro în patru ani, față de sub 8 milioane de euro în 2021.

EIT a devenit acționar al PBT, dar nu au fost dezvăluite detalii specifice ale tranzacției.

PBT operează în prezent o capacitate de producție în apropiere de București, în comuna Cernica. Această fabrică de mici dimensiuni o face să fie singurul producător de baterii litiu-ion din România și Europa de Sud-Est. Acolo ar urma să fie dezvoltată, într-o primă etapă, o nouă fabrică, pentru care reprezentanții companiei spun că au autorizația de construcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare