PRODUCȚIE DE SUCCES – Producătorul mureșean de echipamente industriale AAGES și-a majorat de 5 ori profitul net în prima jumătate a anului

0
234

PRODUCȚIE ECHIPAMENTE INDUSTRIALE. Cifra de afaceri a companiei mureșene AAGES SA a înregistrat o creștere procentuală semnificativă, de 23,25%, față de prima jumătate a anului trecut – financiar, suma se traduce printr-un plus de 3,3 milioane de lei – și o creștere uriașă a profitului net, de 5 ori (!), comparativ cu anul 2020, și se previzionează că în acest an va depăși de aproape două ori cel mai mare profit obținut în istoria economică a firmei.

 

Producătorul mureșean de motoare, generatoare și transformatoare electrice, care are unitatea de producție în comuna Sângeorgiu de Mureș, unde deține 5 hale de producție aflate în funcțiune, a generat în primele 6 luni ale anului un profit de 3,2 milioane de lei, în pofida creșterii cheltuielilor operaționale (cauzate de influența cheltuielilor cu terții) și a cheltuielilor cu personalul (procentual, creșterea a fost de 6,08%) și cu prestații ale terților (în acest caz, creșterea procentuală a fost de 26,71%).

 

 

Practic, firma a performat economic și financiar crescând pragul vânzărilor nete cu peste 6 milioane de lei față de prima jumătate a anului trecut (procentual, creșterea a însemnat 43,45%). Principalii clienți ai producătorului mureșean sunt de pe piața externă – Germania, Turcia, Polonia, China și Ungaria -, iar în acest an a livrat prima instalație fabricată pentru piața din Egipt și pregătește a doua livrare, în cadrul unui contract de peste 800.000 de euro – Egipt este cea de-a treia țară de pe continentul african (după Maroc și Tunsia) cu care societatea mureșeană are contracte directe.

 

Societatea AAGES SA are peste 150 de angajați și este controlată de inginerul Molnár Gábor József (foto mic stânga, acționar majoritar, cu cel mai mare procent de deținere – este și administratorul și președintele Consiliului de Administrație al firmei). Firma, care este listată la bursă din iunie 2017 și care deține și firma locală Electroterm SRL, implementează un sistem de cointeresare și fidelizare a angajaților-cheie prin remunerarea acestora și cu acțiuni. În anul 2021, AAGES a distribuit dividende brute în valoare de peste 1 milion de lei.

 

* Foto: @ AAGES

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ