PRODUCȚIE – Mirdatod Prod redeschide în luna mai fosta fabrică de prelucrare a laptelui din Reghin, în urma unei investiții de 5,8 milioane de euro

INVESTIȚIE. Firma fraţilor Mircea şi David Todoran, Mirdatod Prod din Ibănești (comuna Gurghiu), își va finaliza în luna mai 2020 cea de-a doua fabrică de procesare a laptelui, în fosta fabrică de lapte din Reghin, localizată pe strada Gurghiului, edificată în 1974 și intrată în faliment în perioada post-decembristă, iar apoi în paragină. Investiția în repornirea producției în fosta fabrică de lapte a fost posibilă în urma unei investiții de 5,8 milioane de euro + TVA, cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile.

 

Noua fabrică din Reghin va avea o capacitate dublă de prelucrare a laptelui față de unitatea din satul Ibănești, de 100.000 de litri de lapte pe zi, implicit din primăvara acestui an se va tripla capacitatea de producție a firmei care are înregistrată denumirea de origine protejată (DOP) în Uniunea Europeană pentru telemeaua de Ibănești.

 

Unitatea de producție din Reghin (foto mic dreapta) va funcționa cu 50 de angajați. Proprietarii firmei, frații Todoran, și-au motivat investiția din Reghin prin creşterea cererii de produse, aceasta fiind distribuită și prin cinci lanțuri de supermarketuri din România – Mirdatod Prod Ibănești susține că folosește ca materie primă pentru produsele sale exclusiv lapte românesc și în special lapte din județul Mureș, 87% din cantitatea totală fiind colectat de la micii fermieri din zone montane. În 2019, firma din Ibănești a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9 milioane de euro.

 

Liviu DAMIAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare