Profesoara Ana-Maria Rusu din România a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize

DISTINCȚIE. Profesoara Ana-Maria Rusu, care predă Educație Muzicală la Colegiul Național “Unirea” și Școala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focșani, a primit o distincție deosebită. Ea a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize, un concurs care își propune să găsească și să recunoască cei mai buni profesori din lume. Competiția este organizată de Fundația Varkey și oferă un premiu în valoare de 1 milion de dolari anual unui profesor excepțional.

Nominalizarea Anei-Maria Rusu vine ca urmare a contribuției sale semnificative la răspândirea educației muzicale și a metodelor creative de predare. Prin inițiativele sale, ea a influențat mii de elevi și profesori din România, Republica Moldova și diaspora.

Este demn de menționat că Ana-Maria Rusu este a treia profesoară din România care a fost selectată în acest prestigios top. Ea urmează în pașiilor altor profesori români excepționali, cum ar fi Mirela Tanc în 2021 și Manuela Prajea în 2016.

Profesoara Ana-Maria Rusu are o experiență de 18 ani în predarea muzicii, iar pasiunea sa pentru subiect a dus-o să inoveze și să creeze noi metode de predare pentru a dezvolta o cultură muzicală generală la elevi. Ea a fondat platformele “Mai multă Educație Muzicală în Școli și Grădinițe” (MEMIS) și www.edumuzicala.ro, care oferă resurse și idei pentru adaptarea educației muzicale la alte discipline. Aceste resurse sunt utilizate de mii de profesori din toate domeniile și nivelurile.

Ana-Maria Rusu a creat, de asemenea, un ghid de activități pentru integrarea elevilor refugiați din Ucraina în școlile din România și a publicat o carte-enciclopedie numită “Aritmetica Sunetelor,” care face educația muzicală mai accesibilă pentru toți.

Ea este apreciată pentru abordarea sa inovatoare în predare, folosind muzica, jocurile și gamificarea pentru a face învățarea mai atractivă și mai eficientă pentru elevi. Profesoara Ana-Maria Rusu are, de asemenea, o contribuție semnificativă în comunitatea sa și se implică în programe pentru elevi cu probleme de disciplină și pentru combaterea bullying-ului.

Nominalizarea sa în Top 50 Global Teacher Prize recunoaște calitatea sa deosebită ca educator și impactul pozitiv pe care îl are asupra educației și comunității. Competiția va continua cu selecția pentru Top 10, din care va fi ales câștigătorul Global Teacher Prize 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare