Prognoza meteo – încălzire în regiunile intracarpatice, răcire în sud-estul țării – ce ne așteaptă astăzi, 3 aprilie

METEO. Astăzi, 3 aprilie, vremea în România se anunță variată, cu temperaturi în creștere în regiunile intracarpatice, dar cu o ușoară răcire în sud-estul țării. Conform prognozei meteo, majoritatea zonelor vor înregistra temperaturi peste medie pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime vor porni de la 14 grade în depresiuni și vor ajunge până la 23 de grade în sudul României. Cerul va fi predominant noros, iar în unele zone de deal și munte se vor înregistra și reprize de ploaie.

În Dobrogea și Bărăgan, vremea va fi predominant însorită, cu un vânt mai activ, iar temperaturile vor atinge 22 de grade, cu o ușoară scădere față de ziua precedentă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se va înregistra o vreme schimbătoare, cu înnorări și momente însorite, iar temperatura va fi mai scăzută, cu maximum de 22 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, norii se vor aduna treptat, iar ploile vor apărea în orele serii, intensificându-se după lăsarea nopții. Temperaturile maxime vor fi de aproximativ 18 grade.

În vestul țării, vremea va fi variabilă, iar temperaturile vor crește ușor, atingând 20 de grade. Vor fi și câteva averse, însoțite de descărcări electrice.

În București, cerul va fi predominant senin, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, atingând 22-23 de grade Celsius. În timpul nopții, se vor aduna norii, iar minima va coborî până la 9 grade.

La munte, vremea va fi schimbătoare, cu înnorări și averse. Temperaturile vor rămâne peste limitele normale pentru această perioadă, iar în Carpații Orientali vântul poate atinge viteze de 90 km/h.

Vremea de astăzi se anunță variată, cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Recomandăm cetățenilor să se pregătească corespunzător pentru schimbările de temperatură și să monitorizeze prognoza meteo înainte de a pleca de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare