Prognoza meteo pentru ianuarie 2024 în România

METEO. În prima săptămână din ianuarie 2024, meteorologii anunță că temperaturile vor depăși media specifică pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. De asemenea, se prognozează că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, cu accent în regiunile vestice și nord-vestice.

Însă, după sărbătoarea Bobotezei, se așteaptă o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice. În intervalul 08.01.2024 – 15.01.2024, temperaturile medii vor înregistra scăderi sub media normală pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică negativă mai pronunțată în zonele nord-estice ale țării.

Cantitățile de precipitații se vor menține ușor excedentare în majoritatea regiunilor, cu accent în cele sudice. Această perioadă va fi caracterizată de condiții meteorologice reci și umede.

În săptămâna următoare, 15.01.2024 – 22.01.2024, se preconizează că temperatura medie a aerului va înregistra valori ușor mai scăzute decât media specifică pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, în timp ce în restul țării se va apropia de normalul acestei perioade.

Ultima săptămână din luna ianuarie, 22.01.2024 – 29.01.2024, va aduce temperaturi medii apropiate de cele specifice pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normalele lunii ianuarie, acoperind toate regiunile.

În rezumat, după o început de ianuarie cu temperaturi ridicate și precipitații excedentare, se anticipează o perioadă mai rece și mai uscată în a doua jumătate a lunii, cu temperaturi sub media normală și precipitații apropiate de normalele lunii ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare