Prognoza meteorologică ANM pentru următoarele patru săptămâni: Vreme caldă și variații pluviometrice

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 5 februarie – 4 martie 2024, oferind publicului informații privind evoluția temperaturilor și a precipitațiilor în această perioadă.

5 – 12 februarie 2024: Vreme caldă și abundență de precipitații în anumite zone

În prima săptămână, specialiștii ANM anticipează o vreme deosebit de caldă în toate regiunile României. Transportul de aer tropical din nordul Africii va influența regimul termic, aducând valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei. În sud, sud-vest și sud-est, temperaturile maxime vor depăși 15 grade Celsius, apropiindu-se de 20 de grade Celsius. Precipitațiile vor fi mai consistente în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar la munte se vor înregistra precipitații mixte. Intensificări ale vântului sunt așteptate în întreaga țară, cu rafale mai puternice în zonele montane, centrul, sudul și nord-estul teritoriului.

12 – 19 februarie 2024: Temperaturi ridicate și precipitații excedentare

În a doua săptămână, se prevede că valorile termice vor continua să fie mai ridicate decât media normală, cu o abatere termică pozitivă accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni, jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice. În schimb, în regiunile sudice și sud-estice, precum și în restul țării, se așteaptă deficite de precipitații.

19 – 26 februarie 2024: Ușoară scădere a temperaturilor și precipitații excedentare în zonele montane

În a treia săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul țării temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, cu accent pe vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului.

26 februarie – 4 martie 2024: Stabilizare termică și precipitații apropiate de normal

În ultima săptămână a perioadei prognozate, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Această prognoză detaliată oferă o perspectivă asupra condițiilor meteorologice anticipate, permițând publicului să se pregătească corespunzător pentru schimbările din atmosferă în următoarele patru săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare