PROGRAM – Spitalul Clinic Judeţean Mureş, dotat cu o autospecială dotată pentru depistarea cancerului de col uterin

0
382

SCREENING. Ministerul Sănătăţii a achiziționat, printr-un proiect care vizează îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, finanțat prin Banca Mondială, opt autospeciale pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate şi dotate. Una dintre aceste unități mobile va intra în dotarea Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în vederea facilitării accesului la programul naţional de screening pentru cancer de col uterin pentru femeile din zonele defavorizate.

 

După înmatricularea autospecialei în județul Mureș, aceasta va fi inclusă în campania pentru depistarea cancerului de col uterin. Programul de screening pentru cancer de col uterin din România beneficiază de finanţare în valoare de 47 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, pentru creşterea în continuare a capacităţii tehnice a centrelor regionale pentru cancer, se are în vedere iniţierea unei proceduri de achiziţie de echipamente medicale destinate dotării centrelor regionale de patologie şi citologie.

 

Ministerul Sănătăţii a demarat implementarea a șapte programe de screening, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 193 de milioane de euro: depistarea precoce, diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei; screening pentru cancer de col uterin; cancer de sân; cancer colorectal; hepatită; screening cardiovascular; programe destinate gravidei şi copilului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ