PIAȚA MUNCII – Fabrica de airbaguri din Sighișoara angajează 259 de persoane

3
2300

AUTOMOTIVE. Producătorul de airbaguri din Sighișoara, Global Safety Textiles (GST) Automotive Safety RO, angajează 259 de persoane, 161 de posturi oferite fiind pentru muncitori necalificați.

 

În 2011, când fostul proprietar german al fabricii, ITG Global (cu o tradiție îndelungată în industria textilă, bazele companiei germane fiind puse în 1836, odată cu inaugurarea unei mici fabrici de funde situată în Bad Säckingen), a fost preluat de grupul sud-coreean Hyosung, unitatea din Sighișoara avea 618 angajați. Anul trecut, după ce timp de șase ani numărul angajaților a înregistrat o ascensiune continuă (ca și cifra de afaceri, de altfel), fabrica de airbaguri din orașul mureșean (manageriată de Geanina Ilyes) a avut o medie de 1.024 de salariați.

 

În 2017, firma din România a concernului sud-corean a avut o cifră de afaceri de 68,2 milioane de lei, raportând o pierdere netă de aproape 2,4 milioane de lei. În prezent, la Sighișoara se realizează procese complexe de tăiere și coasere a airbag-urilor, dar fabrica are statut de furnizor de rang 2 – adică, subansamblele complementare produse în România sunt trimise unor furnizori de rang 1, precum Autoliv sau Takata, pentru a fi integrate în mecanismul complet de airbarg.

 

Conform Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, compania sud-coreană caută pentru a angaja la fabrica din Sighișoara 94 de muncitori calificați (42 de confecţioneri-asamblori articole textile, 22 controlori calitate, 14 mecanici pentru întreţinerea/reparaţia maşinilor de cusut, 9 maiştri în industria textilă, 4 tehnicieni electronică şi 3 stivuitorişti) și 165 de muncitori necalificaţi.

 

Adrian ZOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ