Programul Casa Verde 2024: Instalarea panourilor fotovoltaice a început pentru primii 9500 de beneficiari

CASA VERDE. Așteptarea a luat sfârșit pentru primii 9500 de români înscriși în Programul Casa Verde, care își pot începe acum procesul de instalare a panourilor fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu a publicat ieri prima listă cu beneficiarii care au fost aprobați să beneficieze de această inițiativă, iar interesul pentru energia verde în propria locuință se dovedește a fi în creștere, reflectându-se în numărul mare de înscriși în acest program.

Bugetul generos pentru Casa Verde 2024

Un aspect remarcabil al acestei sesiuni a Programului Casa Verde este bugetul generos alocat, estimat la aproximativ două miliarde de lei. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de sesiunea anterioară, subliniind angajamentul crescut al autorităților pentru promovarea energiei verzi și a surselor regenerabile.

Listă publicată și proces de implementare

Prima listă cu beneficiari a fost publicată recent, deschizând drumul pentru cei 9500 de români care au fost aprobați să își instaleze panouri fotovoltaice. Acest pas marchează începutul implementării proiectului, cu o durată prevăzută de aproximativ 12 luni de la publicarea listei.

Termen de alegere a firmei care v-a executa lucrarea și situația celor 25000 de solicitanți

Pentru cei care nu au apucat să își aleagă un instalator înainte ca programul să fie temporar suspendat, aceștia sunt acum în fața unei decizii importante. Conform informațiilor furnizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aproximativ 25000 de solicitanți nu au reușit încă să își găsească un instalator înainte de suspendarea programului. Aceștia au acum un termen de 90 de zile pentru a face această alegere crucială.

Concluzii și perspective

Programul Casa Verde 2024 reprezintă o oportunitate semnificativă pentru românii interesați să producă propria energie verde în locuințele lor. Cu un buget considerabil și un număr mare de beneficiari, această inițiativă ar putea contribui semnificativ la creșterea utilizării surselor de energie regenerabilă în țară. Cu toate acestea, va fi interesant de urmărit modul în care programul se va desfășura în următoarele luni și ce impact va avea asupra peisajului energetic din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare