Foto: Muzeul Județean Mureș

PROGRAMUL COMPLET – Vineri, în Tîrgu Mureș, începe Noaptea Albă a Galeriilor

EVENIMENT. Vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19 și până târziu în noapte, în Tîrgu Mureș se desfășoară cea de-a treia ediție a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor, un  program iniţiat şi coordonat la nivel național de Asociaţia Ephemair (în municipiul mureșean organizatorul local este Asociatia K’Arte), care vă propune un traseu cultural în care puteți vizualiza o selecție de expoziții de artă.

 

Iată obiectivele pe care le puteți vizita în Tîrgu Mureș, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor. La Muzeul de Artă (situat în Palatul Culturii) puteți viziona Galeria de Artă Românească Modernă (120 de lucrări reprezentând o selecţie din patrimoniul Muzeului de Artă Mureş, cu o abordare inedită a unui secol de pictură şi sculptură românească: 1850-1955) și expoziţia „Lumini şi umbre – Tendinţe coloristice în pictura maghiară între 1810-1920” (lucrările de început ale vechii pinacoteci şi câteva dintre achiziţiile ulterioare, o sinteză expoziţională a fizionomiei artei maghiare pe parcursul unui secol).

 

Pe strada Bollyai nr. 5, după ora 20, mai mulți artiști vizuali mureșeni își deschid atelierele și dialoghează cu publicul interesat să le treacă pragul. Tot acolo, în B5 Studio și spațiul Minitremu, se prezintă o selecţie de filme de artist şi lucrări video (din ediţiile Videonight 1, 2 & 3 şi din alte materiale din arhivă), video, performance, colaj sau instalație din tabaăra de artă contemporană Minitremu Art Camp#3, precum și o selecţie de proiecte editoriale din arhiva atelierului Fabrik, realizate de studenţi la secţiunile de design sau fotografie de la UNARTE.

 

În Galeria Art Nouveau – UAP, de pe strada George Enescu nr. 2, puteți vizita expoziția “Reflexii în timp” a artistului sticlar sibian Ioan Tămâian. De asemenea, în Casa Bernady (strada Horea, nr 6), în Galeria de la parter este prezentată expoziţia de pictură a lui Kedei Zoltán din Tîrgu Mureș, iar în Galeria din mansardă, expoziția “Bazinul Káli” a artistului fotograf Bercsi Gábor (Ungaria).

 

În fine, la Camera K’Arte, de pe strada George Enescu nr. 2, artiştii Fekete Zsolt Lovacska, Ferencz S. Apor, Lakatos Gabriella, László István și Cătălina Nistor prezintă “Human Collection” (curator: Kata Ungvári-Zrínyi), o expoziție cu potențial eroic.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare