Biatrice Cozmolici
Biatrice Cozmolici

PROIECT – Biatrice Cozmolici, de la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, la Academia Internaţională de Vară din Varşovia

Biatrice Cozmolici

WORKSHOP. Biatrice Cozmolici, producător de teatru și asistent universitar la Universitatea de Arte din Târgu Mureş (secţia Teatru de Animaţie), este una dintre cei 36 de participanți (din care doi români) la Academia Internaţională de Vară din Varşovia, un proiect interdisciplinar dedicat tinerilor profesionişti cu vârste sub 30 de ani, pentru care capitala Poloniei va deveni timp de două săptămâni inspiraţie, spaţiu de cercetare, căutări, schimb de idei şi experimente artistice.

 

La ediția din acest an a Academiei, care se desfășoară, în perioada 14-28 iulie 2019, la Centrul Internaţional pentru Cultură „Nowy Teatr” din Varşovia (partenerul evenimentului este Institutul Cultural Român din Varșovia) au fost invitați 36 de participanţi din 12 țări: România, Germania, Suedia, Lituania, Ucraina, Cehia, Palestina, Brazilia, China, Iran, Chile, Israel (din partea României, actorul Dragoș Călin, de la Teatrul Municipal Baia Mare, și Biatrice Cozmolici, performer şi producător de teatru din Târgu Mureș).

 

Tema principală a Academiei 2019 este Noţiunea Identificării. Ne este oare ea folositoare? Lărgeşte sau îngustează orizonturile? Îndeamnă la acţiune sau limitează? Identificându-ne cu un grup sau un fenomen putem rămâne totodată noi înşine? Identificându-ne cu un loc sau un oraş ne protejăm de excludere, încercând să ne asimilăm? Nevoia de identificare poate fi opresivă sau exclusivă?

 

Răspunsurile vor fi căutate la ateliere în trei secţiuni de lucru distincte – Biatrice Cozmolici participă în secţiunea „Devising Theatre/ Collective Creation”, atelier sub conducerea Sodjei Lotker şi a lui Wojtek Ziemilski. Programul Academiei va fi completat de spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii, intervenţii în spaţiul urban şi prelegeri.

 

Biatrice Cozmolici este performer, producător de teatru, doctor în teatru (cu lucrarea Performance şi Teatru de Animaţie Contemporan), asistent universitar la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, secţia Teatru de Animaţie. În prezent, cercetează noile estetici în arta teatrului de animaţie postdramatic, fiind preocupată de capacitatea performativă a acestei arte, a formelor hibrid generate de alterarea practicilor convenţionale, de limitele spectacolului de teatru de animaţie clasic şi de interactivitate performativă în teatrul contemporan. În ultimii ani, a colaborat cu mai multe instituţii de stat, asociaţii sau companii independente cunoscute pentru caracterul experimental, avangardist.

 

Andrada VLAS

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare