Proiect: Clădirile cu risc seismic ar putea fi interzise pentru închiriere în România

PROIECT. Clădirile încadrate în cea mai mare categorie de risc seismic, cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de clădiri “cu bulină roșie” pentru eticheta aplicată pe fațada acestora, ar putea fi interzise la închiriere, potrivit prevederilor unui proiect de lege inițiat de deputații Marcel Ciolacu (PSD) și Alina Gorghiu (PNL), informează Economica.net.

Un proiect de lege similar a mai fost elaborat în 2015, dar nu a fost niciodată avizat de deputați. Cu toate acestea, după cutremurele recente din sudul României, proiectul de lege are șanse mai mari să primească aprobarea finală.

Potrivit proiectului de lege, se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile publice care implică aglomerări de persoane, începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI a clădirii existente, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice.

Spațiile publice sunt spațiile precum cele de spectacol, de expoziții, de lectură, spații pentru comerț, structuri turistice de cazare și alimentație publică și prestări de servicii, asistență socială și medicală, administrație publică și altele asemenea, indiferent dacă aceste spații sunt rezultatul concepției inițiale a clădirii ori, după caz, al unor amenajări ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare