Proiect de inteligență artificială 100% românesc: Ion, consilierul noului prim-ministru

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, înainte de ședința de Guvern, o “surpriză”. Este vorba despre o inteligență artificială care a fost botezată “Ion/John” și care va fi consilier onorific al premierului.

Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligența artificială, numele său este “Ion” și provine din transpunerea în oglindă a cuvântului “noi/noi“.

Apreciez că rolul său este de a ne ajuta să putem ajuta mai bine cetățenii români, informând în timp real Guvernul României cu propunerile și dorințele românilor“, a spus Ciucă.

Premierul nu a dat prea multe detalii despre “Ion”, dar a precizat că este “o inițiativă a unor cercetători și profesori români, cei mai buni în domeniu, care nu au vrut decât să dea o voce românilor”.

Sistemul, a adăugat el, “folosește inteligența artificială pentru a capta rapid și automat punctele de vedere, opiniile românilor, doleanțele lor, folosind informațiile disponibile în spațiul public“.

Potrivit premierului, este un proiect 100% românesc, fiind un efort făcut de cercetători, experți și companii din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare