PROIECT – Parc central din Roma amenajat de clujeni

STRADE DI FUTURA. Firma Eco Garden Construct din Cluj, firmă de amenajări peisagistice, va amenaja un parc din centrul Romei prin proiectul “Strade di Futura”- Străzile viitorului, beneficiarul fiind Primăria Romei. Proiectul este unul pilot finanțat de către Comisia Europeană, sub patronatul șefului Comisiei Europene, care ulterior, se dorește extins în toate marile capitale și orașe europene.
 
Proiectul își propune să redirecționeze spațiile din zonele centrale sau peri centrale a marilor orașe, către o utilizare optimă și sporită de către comunitate, pe un timp mai îndelungat. Tehnologia utilizată în acest proiect implică aplicarea pe suprafețele betonate sau cimentate, de pelicule fine care cu ajutorul căldurii favorizează crearea și eliberarea de oxigen, creând un tip de fotosinteză artificială.
 
O altă particularitate impresionantă a tehnologiei folosite în amenajarea parcului o reprezintă soluția specială aplicată pe pistele ciclabile, care pe parcursul zilei înmagazinează energie solară ce oferă noaptea posibilitatea de iluminare. Astfel, prin aceste tehnologii speciale, proiectul oferă un impact ecologic benefic.
 
Firma Eco Garden Construct se ocupă atât de proiecte naționale cât și internaționale, iar printre cele naționale menționăm Parcul Feroviarilor din Cluj, parc de care se vor putea bucura clujenii în viitorul apropiat – 2023, beneficiind de refaceri peisagistice, plante speciale, accesorii stradale noi, spații fitness, și alte elemente de design impresionante.
 
Tot un proiect de viitor este și Parcul Tineretului din Cluj care își va găsi finalitatea după ce va beneficia de investițiile suplimentare necesare, a specificat Mircea Crăciun – CEO-ul companiei clujene.

 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare