PROIECT SOCIO-EDUCAȚIONAL DEDICAT COPIILOR DIN PAROHIA UILA

PROIECT SOCIO-EDUCAȚIONAL. Răsfoind printre postările de pe Facebook am dat peste aceasta: un preot din Uila ajută copilașii din parohia sa, aceia care au reală nevoie. Acei copii care nu au nicio posibilitate pentru o viață (ceea ce noi am numi) normală, însă nici nu e în puterea lor să schimbe asta acum. O face altcineva pentru ei iar acest lucru este de lăudat și încurajat. Fiind în prag de Sărbători, veștile că sunt și oameni care merg “până departe” pentru a ajuta nu fac decât să ne bucure sufletul și să ne dea speranță în acele zile reci de deznădejde.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Uila, protopopiatul Reghin, a fost lansat un proiect socio-educațional cu scopul combaterii abandonului școlar. Acțiunea a fost demarată recent, în Postul Nașterii Domnului, fiind destinată în special copiilor din localitate, proveniți din familii defavorizate.

Zilnic, peste 20 de tineri elevi primesc o masă caldă, precum și ajutor în efectuarea temelor pentru acasă. Programul de față se desfășoară cu sprijinul Primăriei Comunei Batoș și a numeroși sponsori și oameni de bine. În viitor, ne propunem să organizăm și alte cursuri tematice și activități recreativ-educative dedicate elevilor și preșcolarilor din Uila.”, a scris domnul Părinte paroh Marius Borșan pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare