PROMOVARE ÎN LIGA A III-A – Finala Ligii a IV-a Mureș: CS Iernut (a învins Rușii-Munți) și Kinder Sângeorgiu de Mureș (a învins Marosvásárhely SE)

FOTBAL – JUDEȚUL MUREȘ. Miercuri, 5 mai 2021, de la ora 18.00 au avut loc semifinalele Ligii a IV-a a județului Mureș, într-o ediție atipică. Semifinalele au fost CS Iernut – ACS Mureșul Rușii-Munți (meci desfășurat la Târgu Mureș, pe terenul de la Weekend) și ACS Târgu Mureș 1898/ Marosvásárhely SE 1898 – ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș (cele două echipe s-au înțeles să joace la Sovata – teren neutru).

 

Rezultatele din cele două semifinale au fost următoarele:

* CS Iernut – ACS Mureșul Rușii-Munți: 3-1 (1-0), au marcat Chețan (min. 45), Mărginean (min. 77), Hashyrov (min. 90) / Moraru (min. 65);

* Marosvásárhely SE 1898 – ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș: 1-2 (0-1, 1-1).

 

În meciul de la Târgu Mureș, CS Iernut (locul 1 în Grupa 1) a întâlnit ACS Mureșul Rușii-Munți (locul 2 în Grupa 2 – a pierdut locul 1 la golaveraj, în dauna echipei Marosvasarhely SE 1898). Prima repriză a meciului arbitrat la centru de Claudiu Ștef s-a încheiat cu golul lui Ionuț Chețan și CS Iernut a intrat la vestiare în avantaj: 1-0.

 

Mureșul Rușii-Munți și-a reaprins speranțele în prima parte a reprizei a doua, Bogdan Moraru egalând situația pe tabela de marcaj și relansând jocul. În min. 77, Gabriel Mărginean readuce echipa din Iernut în avantaj, iar în ultimul minut de joc, elevii antrenorului Andrei Enyedi (fost component al ASA Târgu Mureș, Avântul Reghin și FC Oradea) și-au pierdut și ultima speranță, turcul Shageldi Hashyrov marcând al treilea gol al CS Iernut (în min. 90) și ducând echipa antrenată de Andrei Moldovan și Valentin Todoran în finala care va stabili reprezentanta județului Mureș la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

 

La Sovata, ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș a reușit surpriza, învingând după un meci extrem de echilibrat, care a decis învingătoarea după prelungiri, Marosvásárhely SE 1898, câștigătoarea Grupei 2. Echipa din Sângeorgiu de Mureș s-a calificat în semifinale la golaveraj, în dauna lui AS Inter Sânger, deși cea din urmă a câștigat meciul direct, cu 4-3.

 

În meciul de astăzi, Kinder Sângeorgiu de Mureș a dispus de echipa antrenată de Fehér Csaba, după ce a condus la finalul primei reprize cu 1-0 și, chiar dacă au fost egalați în repriza a doua, au dus meciul în prelungiri, unde au dat lovitura decisivă (gol în repriza a doua a prelungirilor, din lovitură liberă, în condițiile în care aveau doi jucători eliminați), care îi duce în finala competiției.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit în grupă (în 29 aprilie 2021), CS Iernut câștigând cu 3-0 (3-0), prin golurile marcate de Sergiu Sălaghie (min. 7), Marius Pastor (min. 19) și Viorel Șaim (min. 21 – din 11 m). E drept, nicio partidă nu seamănă cu alta și partida din grupă a avut loc pe Stadionul Cornel Orza de la Iernut, iar finala va avea loc pe teren neutru (sâmbătă, 8 mai, de la ora 11.00, la Gănești), dar chiar dacă vor pierde dreptul de a lupta din partea județului Mureș pentru promovarea în Liga a III-a, cei de la Kinder Sângeorgiu de Mureș vor reprezenta județul în faza națională a Cupei României (conform regulamentului stabilit de AJF Mureș).

 

* Foto: @ ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare