ÎNFIINȚARE – Un nou partid, cu sediul național în Reghin: Uniunea Națiunii Române, fondat de un grup de avocați

OFICIALIZARE. În 16 aprilie 2021, la Tribunalul București a fost admisă cererea privind înființarea partidului Uniunea Naţiunii Române, înaintată de 3 dintre cei 22 de membri fondatori (reghinenii Sorin și Marilena Sabău și clujeanca Manuela Ilea). De asemenea, magistrații au dispus înregistrarea  Uniunii Națiunii Române (UNR) în Registrul Partidelor Politice.

 

Sorin Sabău (în foto) este avocat în Reghin și a anunțat că noul partid, pe care l-a prezentat ca fiind “primul partid de după anul 1919 care are sediul central în Ardeal, respectiv la Reghin” (fapt nereal, de exemplu, Partidul Oamenilor Liberi, înființat în anul 2015, are sediul la Târgu Mureș), are orientare de centru-dreapta şi o doctrină naţionalistă moderată patriotică în context european.

 

UNR are acum circa 3.000 de membri în 20 de filiale judeţene, este în faza creării departamentelor de specialitate, după care se vor face alegeri pentru organele de conducere, întâi la nivelul filialelor și apoi la nivelul central (alegeri prognozate pentru toamna acestui an, la Alba Iulia). Sabău a precizat, pentru agenția națională de presă Agerpres, că UNR este „un partid gândit pentru oameni care nu au mai făcut politică”, precizând că nu vor accepta oameni compromişi politic, sau migratori politici.

 

Sabău, avocat în Baroul Mureș, susține că UNR doreşte dezvoltarea economico-socială a ţării şi eliminarea diferenţelor economice dintre estul şi vestul Europei, în perspectiva unei structuri statale unitare europene, vizând și o viitoare modificare a Constituţiei în aşa fel încât România să nu fie republică parlamentară, ci stat european, și să nu fie condusă de un preşedinte, ci de un guvernator.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare