PROMOVARE RATATĂ – Unirea Ungheni, învinsă categoric, în 10 oameni, la Metalurgistul Cugir, a pierdut și matematic orice posibilitate de promovare în Liga a II-a

PLAY-OFF LIGA A III-A. Sâmbătă, 7 mai 2022, la Arena CSO din Cugir, în meci contând pentru etapa 7-a a play-off-ului Ligii a III-a, Metalurgistul Cugir a câștigat, cu 4-1 (1-0), partida cu Unirea Ungheni.

 

Meciul, condus la centru de Constantin Alin Olaru din Râmnicu Vâlcea, era decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipă promovată în semifinala barajului de promovare, o victorie a gazdelor făcându-le pe acestea și matematic calificată. Unirea avea o singură șansă: victoria.

 

Antrenorul Flavius Sabău (cel trecut ca atare pe foaia de joc la Unirea Ungheni) a început partida cu următorul 11: Feier – Hreniuc, Vasiu, Ndiesse, E. Codrea – Toboșaru, Dinu, Istrate (cpt), Iuga – Astafei, M. Codrea. După momentele de tatonare, Vlădia (Metalurgistul) are prima ocazie de gol, lovitura de cap trecând puțin pe lângă poartă. Apoi Istrate (căpitanul Unirii) reia sub bară, din voleu, dar Oprici scoate în extremis (min. 24).

 

Gazdele au deschis scorul în min. 28, după un șut al lui Boldea de la 30 de metri, în stânga lui Feier (acesta avea să fie și singurul gol al primelor 45 de minute). La scurt timp a venit faza care a dezechilibrat partida, în min. 30 fundașul oaspeților, Vasiu, primește direct cartonașul roșu pentru o intrare violentă și gratuită, la mijlocul terenului, la Boldea (marcatorul golului). Lucrurile degenerează, doar forțele de ordine limitând violențele dintre cele două bănci de rezerve. Meciul a fost întrerupt circa 5 minute, a intrat și ambulanța pe teren, dar până la urmă Boldea și-a revenit. Repriza s-a încheiat cu ocazie uriașă a lui Nicula (Metalurgistul), șutul său din postură de singur cu portarul fiind respins de Feier.

 

După pauză, cugirenii, aflați în superioritate numerică, atacă și reușesc să se distanțeze pe tabela de marcaj prin Lupu (min. 51, reluare din 5 metri a centrării lui Vitinha, care a executat o lovitură liberă). Udrea încearcă să majoreze scorul, șutând din careul mare, dar Feier respinge (min. 57). Unghenarii nu cedează și reduc din handicap prin Marian Codrea (născut în Cugir), profitând de preluarea greșită a lui Opric (min. 69). Metalurgistul se aruncă în atac, Șaucă trimite din voleu spre poarta Unirii, dar Feier salvează, din nou. Speranțele mureșenilor se năruiesc în min. 75, cu un sfert de oră înaintea finalului golgheterul gazdelor Lupu reia în poartă centrarea lui Nicula (min. 75), iar în min. 88, același Lupu, semnează tripla, cu un șut violent de la 25 de metri.

 

Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni: 4-1 (1-0), au marcat Mario Boldea (min. 28), Marius Lupu (min. 51, min. 75, min. 88), / Marian Codrea (min. 69). În celălalt meci al play-off-ului, CS Hunedoara a învins, greu, cu 3-2, Viitorul Cluj, iar cu două etape înaintea finalului clasamentul arată așa:

 

  1. CS Hunedoara: 69 puncte
  2. CS Metalurgistul Cugir: 48 puncte
  3. CS Unirea Ungheni 2018: 38 puncte
  4. ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj: 34 puncte.

 

De acum, se joacă doar pentru statistică, echipele calificate la baraj fiind CS Hunedoara (locul 1 – probabil va juca semifinala cu CA Oradea) și Metalurgistul Cugir (locul 2 – sigur va juca semifinala cu Minaur Baia Mare). În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă, în 14 mai, în deplasare, cu Viitorul Cluj, iar în ultima etapă, a 9-a, joacă acasă, în 21 mai, cu CS Hunedoara.

 

* Foto mare: @Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare