Leonard Azamfirei

PROPUNERE ADOPTATĂ- Senator Leonard Azamfirei: Ministerul Educației va înființa și întreține Platforma Unică de Raportare în Învățământul Superior

SENAT. Senatul României – cameră decizională în acest caz – a adoptat propunerea legislativă inițiată de senatorii Leonard Azamfirei (PSD – rectorul UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș) și Adrian Hatos (PNL) care modifică Legea Educației Naționale, în sensul în care Ministerul Educației are obligația să înființeze și să întrețină Platforma Națională Unică de Raportare în Învățământul Superior.

 

Senatorul mureșean Leonard Azamfirei a explicat că în fiecare an universitățile (implicit fiecare cadru didactic sau de cercetare) erau obligate să își raporteze de mai multe ori, în formate diferite, activitatea de cercetare (publicațiile științifice, cărțile, proiectele de cercetare etc.), „redundanță care crea de multe ori iritare, consumă timp și predispune deseori la erori”.

 

Legea votată, care urmează să fie promulgată, vizează asigurarea platformei prin care o parte din obligațiile universitare vor migra în mediul digital, toate datele urmând să fie colectate în format standardizat, digital, o singură dată. Important, de asemenea, este aspectul că, împreună cu universitățile raportoare, toate instituțiile și organismele abilitate vor avea acces direct la acestea.

 

msnews

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare