Protejarea afacerilor online: importanța asigurărilor IT&Cyber

ASIGURĂRI. Odată cu dezvoltarea explozivă a afacerilor online, companiile se confruntă cu un risc proporțional de atacuri cibernetice. Hackerii devin din ce în ce mai inventivi, iar programele folosite pentru furtul de date devin din ce în ce mai sofisticate. În acest context, asigurarea de răspundere profesională IT, completată de o asigurare Cyber, devine o soluție crucială pentru protecția financiară împotriva efectelor devastatoare ale unui atac cibernetic, care pot duce inclusiv la faliment.

În ultimii ani, tot mai mulți manageri de companii și freelanceri din domeniul IT au înțeles importanța acestui tip de asigurare, iar cererea pentru astfel de polițe este în creștere. Cu toate acestea, piața este inundată cu oferte, iar multe dintre ele, deși atrag mulți clienți cu prețuri mici, se dovedesc a fi insuficiente pentru diversele situații neplăcute prin care poate trece o companie.

Pentru a evita aceste capcane, specialiștii recomandă atenție sporită în alegerea poliței de asigurare IT&Cyber:

1. Acoperire completă: Un pachet complet de asigurări IT ar trebui să conțină toate cele trei componente – răspundere profesională, Cyber Security și General Liability -, la care se pot adăuga și acoperiri suplimentare, în funcție de nevoile fiecărui client.

2. Franșiză: Clientul ar trebui să fie atent la clauzele legate de franșiză, care prevăd ca, în cazul unei daune, acesta să plătească din buzunar o parte din sumă.

3. Prețul pentru fiecare acoperire: Este important ca asiguratul să înțeleagă exact ce acoperire primește pentru prețul plătit. Uneori, prețurile mici ascund faptul că acel cost este pentru o singură acoperire, iar în cazul unei daune, asiguratul se poate trezi că nu are toate acoperirile necesare.

4. Acoperire teritorială: Este esențial ca polița de asigurare să acopere și teritoriile în care compania desfășoară activități. De exemplu, pentru specialiștii IT care lucrează cu subcontractori din SUA sau Canada, este crucial să aibă acoperire și în aceste teritorii.

În concluzie, pentru a proteja afacerile online împotriva riscurilor cibernetice, achiziționarea unei asigurări IT&Cyber complete și bine alese este esențială. Prin intermediul unei abordări atente și a consultării cu un specialist în asigurări, companiile pot să-și asigure un nivel adecvat de protecție împotriva amenințărilor din mediul online în continuă schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare