PROVIZORAT – După Curtea de Apel s-a mutat și Tribunalul Mureș

LUCRĂRI. Din 21 decembrie, Tribunalul Mureş s-a mutat din clădirea de pe strada Bolyai nr. 30 din Târgu Mureş într-un imobil din apropiere, situat pe strada Justiției nr. 1, edificiu în care îşi desfăşoară activitatea încă două instituții din justiție: Tribunalul Specializat Mureş şi Judecătoria Târgu Mureș (plus partea administrativă a Tribunalului Mureș și Secția de contencios – cu două săli de ședințe).

 

Mutarea este una provizorie și vine după mutarea, tot în acest an, a altei instituții din justiția mureșeană, Curtea de Apel Mureș, care din august funcționează într-o clădire de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 69. Mutările sunt cauzate de începerea efectivă a lucrărilor din proiectul de reabilitare/modernizare.

 

Tribunalului Mureş îi sunt arondate cinci judecătorii, cele din Târgu Mureş, Reghin, Sighişoara, Luduş şi Târnăveni. În septembrie, conducerea Tribunalului a demarat o licitație care viza închirierea unui spațiu pentru desfășurarea activității, însă, până la urmă, a ales varianta mutării celor trei săli de ședințe în clădirea Curții de Apel.

 

Reabilitarea clădirii Tribunalului Mureș prevede și edificarea unui corp nou de clădire care va cuprinde săli cu destinație de cameră de consiliu și pentru cauze cu persoane în stare de detenție, arhive.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare