Rabla pentru becuri- Voucher de 200 RON pentru un bec cu incandescență

ECONOMIE. Ministerul Mediului va lansa în scurt timp programul Rabla pentru becuri. Procesul va asemănător cu Rabla pentru electrocasnice. În schimbul unui bec vechi cu incandescență, se va primi un voucher de 200 de lei pentru a cumpăra becuri economice.
 
O familie nu poate duce la programul rabla mai mult de un bec cu incandescență. Potrivit ministrului Mediului, valoarea programului este de 400 de milioane de lei până la sfârșitul anului.
 
În fiecare locuință din România, în fiecare cameră avem în medie 2- 3 becuri, însemnând că voucherul de 200 de lei ar acoperi cea mai mare parte a necesarului unei case.
Un bec cu led folosește numai 10 W pentru a lumina ca un bec incandescent de 40W, și costă în medie 8-10 lei. Becurile cu led pot ajunge la prețuri de câteva zeci de lei în funcție de mărime și putere, dar ele oricum consumă mult mai puțin decât cele incandescente.
 
„Va funcționa în mod similar cu programul Rabla pentru electrocasnice. Practic, pe aceeași platformă se înscriu potențialii beneficiari de subvenție, de program, într-un sistem informatic. Își iau voucherele prin acest sistem informatic în mod similar cu programul Rabla electrocasnice , după care se adresează acelor comercianți, dealer-ilor de echipamente sau de becuri care vor fi listați pe pagina de internet a AFM. Acest program va asigura o finanțare de 200 de lei pentru fiecare persoană care vrea să schimbe becurile consumatoare de energie.” – a menționat Tanczos Barna, ministrul Mediului:
 
Becurile cu incandescență au fost oprite spre distribuirea către magazine deja din 2018, însă ele se vor vinde în continuare până la epuizarea stocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare