Radu Drăgușin, transfer record la Tottenham: salariu de 3 milioane de euro

SPORT. Radu Drăgușin, noul star al fotbalului românesc, a semnat un transfer record către Tottenham și va beneficia de un salariu impresionant de 3 milioane de euro pe an. Fundașul, care a devenit cel mai scump jucător român din istorie, se află în aceste momente la Londra pentru a-și oficializa mutarea la echipa britanică. Tottenham va plăti Genoa, actualul club al lui Drăgușin, o sumă de 25 de milioane de euro, la care se adaugă un bonus de 5 milioane de euro, ușor de atins.

Fanii englezi au primit cu entuziasm vestea transferului și i-au pregătit deja un cântec celebrativ, scandând: “E românul nostru, construit ca o mașină”. Cu un salariu anual aproape de 3 milioane de euro, Drăgușin a preferat oferta lui Tottenham în favoarea campioanei germane Bayern Munchen, unde i s-ar fi oferit un salariu mai mare. În plus, fotbalistul român va primi un bonus de 1 milion de euro la semnarea contractului.

Radu Drăgușin a fost subiectul principal al televiziunilor de sport din Marea Britanie, iar suporterii s-au bucurat de vestea transferului, sărbătorind cu multă bere. Fotbalistul a ajuns la Londra pentru a efectua vizita medicală și a parafa actele contractuale. Zborul său de la Genova la capitala Angliei a fost intens urmărit pe platforma de specialitate flightradar, fiind monitorizat de peste 4.600 de oameni.

Într-un interviu acordat înainte de transfer, Drăgușin a vorbit despre motivația sa și a subliniat importanța de a fi în formă și de a acumula minute de joc. Performanțele impresionante ale fotbalistului în Serie A, unde a fost numit în echipa ideală a primei jumătăți a sezonului, au contribuit semnificativ la oferta record de 30 de milioane de euro făcută de Tottenham.

Cu acest transfer, Radu Drăgușin devine cel mai scump fotbalist român din istorie, depășind transferurile sonore ale lui Adrian Mutu și Cristian Chivu din anii 2000. Tânărul fotbalist a intrat în atenția clubului Juventus încă de la vârsta de 15 ani, iar evoluțiile sale constante au crescut cota de piață de la 260.000 de euro la transferul la Genoa pentru 5,5 milioane de euro în 2021. Radu Drăgușin va avea la Londra sprijinul prietenei sale Ioana, iar cei doi formează un cuplu de trei ani și locuiesc împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare