RALIU – 60 de mașini și motociclete istorice se întrec sâmbătă în Romanian Retro Racing, la Transilvania Motor Ring

EVENIMENT AUTO-MOTO. Campionatul național de regularitate viteză pe ciruit a mașinilor istorice, Romanian Retro Racing Look Sport din 2021, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și dedicat membrilor Retromobil Club România, își desfășoară cea de-a treia etapă sâmbătă, 19 iunie, de la ora 9.00, pe circuitul de 3,7 km de la Transilvania Motor Ring. Accesul publicului este gratuit (în incinta paddock-ului va fi disponibilă și o zonă de servire fast-food), iar festivitatea de premiere este programată la ora 14.30.

 

În acest weekend, peste 60 de concurenți (împărțiți în cele 3 categorii consacrate: regularitate auto, regularitate moto și viteză pe circuit) s-au înscris la etapa din județul Mureș, un record de participare. Din totalul concurenților, 12 sunt înscriși la clasa Moto, iar 29 concurează la clasele sedan, coupe și cabriolet pe autoturisme istorice, restaurate sau conservate, mai sportive sau mai clasice, dar iubite și îngrijite în egală măsură de proprietarii lor. De asemenea, 19 autoturisme istorice de competiție vor lua startul în cadrul categoriei Viteză pe circuit.

 

La categoria Regularitate auto, veți putea vedea Renault 5 Alpine Turbo, Fiat 850, Trabant, Lancia Beta, BMW E30, Dacia 1100, Triumph Spitfire, Porsche 944, Lancia Fulvia (produsă în anii 70 și denumită după drumul roman dintre Tortona și Torino). În fine, la categoria Viteză pe circuit puteți vedea un spectaculos Ford Escort MK1 (al experimentatului pilot Florin Tincescu), sau un Porsche 911 (pilotat de Camil Perian).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare