Soós Zoltán: Clarificăm lucrurile legate de gunoi!… (video)

RĂSPUNS. În contextul unei discuții semnificative despre colectarea deșeurilor din Târgu Mureș, Primarul Soós Zoltán a oferit o perspectivă detaliată asupra situației și a evoluției orașului în acest sens. Pe pagina sa oficială de Facebook, Primarul a dezvăluit detalii cruciale despre măsurile luate pentru a aduce orașul într-o stare mai curată și mai atractivă.

Într-o postare video recentă, Primarul Soós Zoltán a subliniat necesitatea abordării cu seriozitate a provocării colectării deșeurilor. A subliniat că întrebările legitime despre starea deșeurilor rămân fără răspunsuri concrete și că unii pretind că nu înțeleg cum au ajuns în această situație. Un exemplu notabil în discuție este Claudiu Maior, fost viceprimar, care a fost criticat pentru un filmuleț în care pare să furnizeze informații eronate într-un timp foarte scurt.

Primarul a adus în discuție faptul că, în timp ce Claudiu Maior afirmă că orașul nu a fost niciodată atât de plin de gunoaie, realitatea contrazice această afirmație. Imagini din 2017, 2019 și 2020 arată o realitate diferită.

Primarul a adăugat că în această perioadă, Claudiu Maior era mâna dreaptă a lui Dorin Florea, iar Târgu Mureș era supranumit “Napoli al României”. Cei doi au fost criticați pentru deciziile care au condus la situația actuală.

Primarul Soós Zoltán a subliniat că deciziile luate de tandemul Florea-Maior au dus la renunțarea orașului la gestionarea independentă a colectării deșeurilor și alăturarea la sistemul județean de colectare. Astfel, orașul a trecut de la un sistem independent la unul centralizat, iar administrația actuală se confruntă cu această situație de aproape trei ani.

Totuși, vestea bună este că, începând cu jumătatea lunii iunie, Târgu Mureș are un nou furnizor de servicii care a reușit să curețe orașul de gunoaie într-un interval scurt de timp. Aproape 4.000 de tone de gunoi restant au fost îndepărtate de pe domeniul public, oferind o imagine diferită față de afirmațiile lui Claudiu Maior.

Primarul a încheiat postarea cu un apel la responsabilitate și conștientizare, subliniind că deciziile trecute au avut un impact semnificativ asupra situației actuale. El a subliniat faptul că taxele de colectare a gunoiului au două componente, iar creșterea taxei a fost determinată de decizia istorică a tandemului Florea-Maior.

În final, Primarul Soós Zoltán și-a reafirmat angajamentul de a transforma Târgu Mureșul într-un oraș modern și curat. El a solicitat sprijinul comunității pentru a dezvolta orașul împreună și a subliniat că, în ciuda provocărilor, eforturile pentru o colectare selectivă a deșeurilor sunt esențiale nu doar datorită legii, ci și pentru protejarea mediului înconjurător.

Sperăm că totul va intra în normalitate în cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare