Reabilitare pentru Sala Sporturilor “Simon Ladislau” din Târgu-Mureș

REABILITARE. Sala Sporturilor “Simon Ladislau” din Târgu Mureș este programată să înceapă un extins proces de modernizare, o veste foarte așteptată și primită cu entuziasm de mureșeni, dat fiind că sala avea mare nevoie de renovare.
Conform directorului executiv al Direcției Județene de Sport Mureș, Iuliana Rus, pașii necesari pentru această renovare sunt în curs de desfășurare. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție a fost deja depusă la Agenția Națională pentru Sport, iar următorul pas este depunerea documentelor pentru finanțarea lucrărilor prin PNRR.

Proiectul, în valoare de 2.815.000 Euro, are ca scop modernizarea Sălii Sporturilor pentru a crește eficiența energetică și gestionarea inteligentă a energiei. Conform memoriului tehnic, se vor realiza următoarele lucrări:

-Reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii pentru a asigura o izolare termică mai bună.
-Schimbarea ușilor și ferestrelor cu unele eficiente energetic, contribuind la reducerea pierderilor de căldură.
-Lucrări la sistemul de încălzire pentru a asigura o climatizare eficientă și confortabilă.
-Montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii pentru a genera energie electrică din surse regenerabile.
-Lucrări de instalare, reabilitare și modernizare a sistemelor de climatizare.
-Înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată, inclusiv tehnologie LED, pentru a reduce consumul de energie electrică.
-Refacerea în întregime a instalației electrice pentru a asigura o funcționare sigură și eficientă a clădirii.
-Montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, precum și instalarea unor sisteme de management energetic integrat, cum ar fi sistemele de automatizare.
-Dotarea cu utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor sportive și a altor activități desfășurate în sală.
-Proiectul include, de asemenea, montarea a trei stații de încărcare electrice, contribuind astfel la promovarea mobilității durabile și a utilizării vehiculelor electrice.

Acest plan de reabilitare va aduce beneficii semnificative Sălii Sporturilor “Simon Ladislau” din Târgu Mureș, consolidând importanța acestei facilități pentru comunitate și oferind un mediu mai modern și eficient din punct de vedere energetic pentru evenimentele sportive și activitățile culturale desfășurate în incinta sălii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare