Horațiu Gorea (medalion), directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș

REACȚIE – Directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureș și-a depus demisia din cauza bugetului insuficient funcționării acesteia

DEMISIE. Deși în acest an, în Târgu Mureș se împlinesc 55 ani de activitate a Grădinii Zoologice, eveniment care în alte locuri apropiate de normalitate se sărbătorește prin evenimente publice, surse informate msnews susțin că întemeietorii bugetului pe 2019 al municipalității au decis să taie aproape jumătate din bugetul de anul trecut.

 

Aceasta ar fi principala cauză pentru care directorul Grădinii Zoloogice Târgu Mureș, Horațiu Gorea, și-ar fi depus demisia la Primărie, instituție în subordinea căreaia se află acest serviciu public, acesta anunțând șefii administrației publice locale că în aceste condiții de bugetare, activitatea parcului zoologic și condițiile de întreținere a animalelor ar fi extrem de pericilitate. Surse informate msnews au confirmat existența demisiei depuse de Gorea, iar acesta, contactat de publicația noastră, nu a infirmat informația.

 

Horatiu Gorea a fost numit, inițial prin delegare, ca director al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș în iulie 2014, din postură de președinte al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor. Anul trecut, oficialii Primăriei Târgu Mureș au anunțat că Grădina Zoologică, una dintre principalele atracții ale orașului, a fost vizitată de peste 300.000 de persoane.

 

Grădina Zoologică din Târgu Mureș s-a înființat în 1964, pe o suprafață redusă, de aproximativ 700 de metri pătrați, și exclusiv cu animale autohtone: trei lupi, doi urși, doi mistreți, o căprioară și doi fazani. În 2007, În anul 2007, Grădina zoologică a fost reamenajată și modernizată (prin dublarea suprafeței, acum având peste 40 de hectare, precum și prin amenajarea de rezervații, pavilioane, padocuri etc.) printr-un proiect cu finanțare europeană de 4,5 milioane de euro.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare