REACȚIE – După PMP, și PNL Mureș anunță represalii în urma emiterii autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru Liceul Romano-Catolic din Tîrgu Mureş

0
205

ÎNVĂȚĂMÂNT POLITIC. După anunțul public făcut de preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, că va ataca în instanţă Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale referitor la acordarea autorizației de funcţionare provizorie a Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” din Tîrgu Mureş, și liberalii mureșeni, prin președintele filialei județene, Cristian Chirteș, au anunțat că vor contesta decizia printr-o sesizare a Avocatului Poporului.

 

„Liviu Dragnea a făcut cadoul promis lui Viktor Mihaly Orban: ministrul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care este acordată autorizaţie de funcţionare provizorie Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusivă în limba maghiară. Iată un subiect care a fost închis de decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională legea de înfiinţare a acestui liceu. PNL va sesiza Avocatul Poporului, una dintre cele două modalităţi de a verifica legalitatea acestui ordin al ministrului Educației”, a precizat senatorul Chirteş.

 

Liderul liberalilor mureșeni a adaugat că decizia ministrului Educației (Valentin Popa) a creat de tensiuni în judeţ și că PNL va monitoriza modul în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Consiliul Local Tîrgu Mureş vor trata acest ordin care se suprapune peste o hotărâre a Curții Constituționale.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ