REACȚIE – După PMP, și PNL Mureș anunță represalii în urma emiterii autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru Liceul Romano-Catolic din Tîrgu Mureş

ÎNVĂȚĂMÂNT POLITIC. După anunțul public făcut de preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, că va ataca în instanţă Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale referitor la acordarea autorizației de funcţionare provizorie a Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” din Tîrgu Mureş, și liberalii mureșeni, prin președintele filialei județene, Cristian Chirteș, au anunțat că vor contesta decizia printr-o sesizare a Avocatului Poporului.

 

„Liviu Dragnea a făcut cadoul promis lui Viktor Mihaly Orban: ministrul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care este acordată autorizaţie de funcţionare provizorie Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusivă în limba maghiară. Iată un subiect care a fost închis de decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională legea de înfiinţare a acestui liceu. PNL va sesiza Avocatul Poporului, una dintre cele două modalităţi de a verifica legalitatea acestui ordin al ministrului Educației”, a precizat senatorul Chirteş.

 

Liderul liberalilor mureșeni a adaugat că decizia ministrului Educației (Valentin Popa) a creat de tensiuni în judeţ și că PNL va monitoriza modul în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Consiliul Local Tîrgu Mureş vor trata acest ordin care se suprapune peste o hotărâre a Curții Constituționale.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare