György László și Makkai Grigore

REACȚIE – PPMT cere UDMR Tîrgu Mureș să-l revoce pe Makkai Grigore din funcția de viceprimar și-l persiflează pe primarul Dorin Florea

SOLICITARE. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Mureș cere UDMR, printr-o scrisoare deschisă semnată de președintele formațiunii, György László (39 de ani), să-l revoce din funcția de viceprimar în Tîrgu Mureș pe Makkai Grigore, pentru deservicii aduse oamenilor din municipiul reședință de județ.

 

Scrisoare deschisă este adresată “preşedintelui municipal UDMR” (conform formațiunii maghiare, singura organizație este cea județeană, condusă de un vicepreședinte politic județean – Péter Ferenc – și un președinte executiv – Kovács Mihály Levente) și este o reacție la “insuficienta mustrare publică aplicată de dumneavoastră” în urma poziționării viceprimarului maghiar în privința excursiei pe bani publici în Coreea de Sud.

 

Scrierea, una critică, dar savuroasă, persiflează clamatul argument susținut aproape avocățește de viceprimarul maghiar Makkai Grigore în plenul Consiliului Local, precum și pe al primarului Dorin Florea (în luările sale de poziție), respectiv crearea păcii mondiale. Iată scrisoarea, în integralitate – apreciem faptul că denumirea orașului este scrisă relativ corect (oricum, mai corect decât este acum scrisă pe canalele oficiale):

 

În lumea nepașnică”

 

“Privim cu neînţelegere declaraţia grupului UDMR al consiliului local din Târgu Mureş şi în special în faţa declaraţiei domnului viceprimar, Makkai Grigore. Considerăm inacceptabile argumentele sale pentru susţinerea excursiei în Coreea de Sud conform căreia scopul călătoriei ar fi fost “crearea păcii mondiale precum şi unificarea celor două ţări coreene”.

 

“Doleanţa cea mai importantă a omenirii este crearea păcii mondiale şi unificarea Coreei. Pentru noi, târgumureşeni, aceste lucruri sunt deosebit de importante, deoarece oraşul nostru, în Coreea de Sud este primul oraş din România declarat oraş al păcii” – a declarat viceprimarul. În opinia sa în urma faptului că partenerii din Coreea de Sud au donat titlul de oraş al păcii, municipiului Târgu Mureş, iar primarul Dorin Florea a fost desemnat ambasador al păcii ar fi fost obrăznicie refuzarea invitaţiei.

 

Având în vedere acest angajament solemn, propunem ca împreună cu Dorin Florea, ambasador al păcii, să cântărească, să ajute cu prezenţa lor personală unificarea celor două state coreene, până la momentul în care aceasta se înfăptuieşte. Sperăm că în urma acesteia în Târgu Mureş se va crea situaţia mult dorită ca în lipsa ambasadorilor de pace autodesemnaţi oraşul va avea o nouă conducere care se va angaja să soluţioneze problemele locale. Dumneavoastră aţi fost împuterniciţi de alegători pentru rezolvarea problemelor din cadrul perimetrului municipiului Târgu Mureş, şi nicidecum pentru îmblânzirea lui Kim Jong Un. Este disonant, chiar şi de neînţeles faptul că domnul Makkai consideră aceasta o sarcină personală.

 

Având în vedere cele de mai sus, solicităm de la grupul UDMR al consiliului local să revoce imediat mandatul de viceprimar al lui Makkai Grigore deoarece mustrarea publică, în sine este insuficientă. Cheltuiala iresponsabilă a banilor publici trebuie să aibă consecinţe.

 

Vă solicităm că în viitor să desemnaţi candidaţi pentru autoritatea locală, oameni care reprezintă interesele oraşului, în loc ca pe fondul unei argumentări false create prin funcţii politice să facă turul acestei lumi nepaşnice.”.

 

György László, absolvent al Facultății de Administraţie Publică şi Drept, a fost președinte UDMR Cristești (a fost și consilier local în Cristești, din partea Partidului Civic Maghiar – PCM), membru în Consiliul Reprezentanţilor Unionali UDMR, secretar al Comisiei Permanente a Consiliului Naţional Secuiesc, preşedinte al forumului filialelor judeţene ale Partidului Civic Maghiar și preşedinte PCM Mureș, acum fiind președinte PPMT Mureș.

 

Președintele PPMT Mureș susține că obiectivul său constă în iniţierea unui schimb de generaţii în Transilvania, prin tineri comunitatea maghiară putând redeveni unitară, iar cauza maghiarilor poate fi reprezentată mai bine.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare