Reapariția unei legături feroviare esențiale: linia București – Giurgiu se redeschide după 19 Ani

TRANSPORT FEROVIAR. După o pauză de 19 ani, linia de cale ferată București – Giurgiu se pregătește să fie redeschisă, permițând astfel circulația trenurilor fără a mai fi necesară ocolirea prin Videle. Acest moment important vine ca rezultat al lucrărilor intense desfășurate pentru reconstruirea podului de la Grădiștea, care s-a prăbușit în urma unor viituri devastatoare.

Autoritățile au anunțat că lucrările la linia ferată sunt într-un stadiu avansat, depășind 95% gradul de realizare în termeni fizici. Conform declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, testele vor începe în luna mai, iar se așteaptă ca din al treilea trimestru al acestui an trenurile să poată circula din nou peste râul Argeș.

“Este un pod care a căzut de 19 ani. Acolo e important de spus că va urma și faza a doua a proiectului de electrificare. Este și acesta într-o fază avansată de pregătire și contractare”, a subliniat Ionuț Săvoiu.

Săvoiu a evidențiat și eforturile generale de modernizare a infrastructurii feroviare din România, menționând că aproape 7 miliarde de euro sunt angajați în diverse proiecte de dezvoltare a căilor ferate. Printre acestea se numără proiectele Craiova – Caransebeș, magistrala 500 de la Ploiești către Moldova, și modernizarea căii ferate Predeal – Brașov.

Cu toate acestea, Săvoiu a atras atenția asupra necesității unei modernizări continue pentru a asigura siguranța și eficiența transportului feroviar. Acesta a subliniat că fără investiții substanțiale în infrastructură și material rulant nou, riscul de accidente și incidente va persista și poate chiar intensifica.

“De atâția ani de zile, permanent, sistemul feroviar a fost subfinanțat, creând o situație de care, evident, nu ne putem decât plânge”, a concluzionat Săvoiu.

Redeschiderea liniei feroviare București – Giurgiu reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii infrastructurii de transport din România și în facilitarea mobilității în regiune. Odată cu finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a acestei linii, se deschid noi perspective pentru călători și pentru economia țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare