Recalcularea pensiilor: cine va primii mai mulți bani de la Stat

RECALCULARE. Recalcularea pensiilor este un subiect important care aduce schimbări semnificative în privința veniturilor pensionarilor. Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei de Pensii, a oferit explicații importante cu privire la cine va beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor în urma noii formule de calcul.

Potrivit Doina Pârcălabu, această recalculare va duce la creșteri substanțiale ale pensiilor pentru anumiți beneficiari. Cu toate acestea, se iau în considerare doar veniturile care fac parte din baza de calcul a pensiei, fără alte surse de venit. Reamintim că formula de calcul a pensiilor se bazează pe numărul total de puncte acumulate de un pensionar în timpul carierei sale.

Creșterile cele mai semnificative vor fi înregistrate în cazul bărbaților, care ar putea vedea majorări de până la 30%. Acest lucru se datorează faptului că această nouă formulă de calcul pornește de la un stagiu complet de cotizare de 25 de ani pentru femei și 30 de ani pentru bărbați.

Pentru femei, majorările sunt mai mici, în jur de 11%, deoarece stagiul complet de cotizare pentru ele a început de la 25 de ani și a ajuns la 32 de ani și 4 luni.

Este important de menționat că principiul de bază este că niciun venit nu trebuie să fie diminuat, astfel încât acele pensii care nu ar trebui să crească pot rămâne la cuantumul actual. De asemenea, se are în vedere introducerea altor elemente în baza de calcul a veniturilor, care să nu aibă caracter permanent, ceea ce ar putea duce la majorări suplimentare ale punctajului total de pensii.

Această recalculare a pensiilor reprezintă un pas important în asigurarea unei mai bune echități în sistemul de pensii și în asigurarea că pensionarii primesc veniturile cuvenite în funcție de contribuțiile lor la sistemul de pensii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare