Recomandările CFR pentru călători. Ce trebuie să avem la noi când circulăm cu trenul pe caniculă

PREVENȚIE. Temperaturile extreme devin o problemă tot mai mare pentru cei care aleg să călătorească cu trenul. CFR Călători avertizează că valul de căldură poate provoca întârzieri și poate afecta funcționarea optimă a instalațiilor de climatizare ale garniturilor.

Pentru a evita problemele cauzate de temperaturile ridicate, reprezentanţii CFR au câteva sfaturi importante pentru călători.

Aceste întârzieri pot fi cauzate de dilatarea șinelor sau de necesitatea reducerii vitezei trenurilor pentru a asigura siguranța călătorilor. În unele cazuri, instalaţiile de climatizare ale trenurilor ar putea să nu funcționeze la parametri optimi, ceea ce poate duce la discomfort termic în vagoane.

Pentru a face față mai bine căldurii extreme, CFR Călători recomandă pasagerilor următoarele măsuri:
Hidratare constantă: Este esențial să aveți la voi cel puțin o sticlă cu apă pentru a preveni deshidratarea. Consumați apă regulat, chiar dacă nu simțiți neapărat sete, pentru a vă menține hidratați pe toată durata călătoriei.
Medicație necesară: Dacă aveți afecțiuni medicale care necesită tratament, asigurați-vă că aveți medicația la îndemână. În caz de nevoie, aceasta vă poate ajuta să gestionați mai bine simptomele în condiții de căldură intensă.
Alertarea personalului de tren: Dacă în timpul călătoriei vă simțiți rău sau observați că temperatura din vagon devine insuportabilă, nu ezitați să informați personalul de tren. Aceștia sunt instruiți să ofere ajutor și să ia măsuri pentru a asigura confortul și siguranța pasagerilor.

Prin urmarea acestor recomandări, călătorii pot minimiza riscurile asociate cu temperaturile extreme și pot avea o călătorie mai plăcută și sigură. CFR Călători se angajează să monitorizeze constant condițiile meteorologice și să ia măsuri adecvate pentru a reduce impactul valurilor de căldură asupra circulației trenurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare