Recordul mondial la 100 m liber, a fost îmbunătățit de înotătorul Pan Zhanle, la Campionatul Mondial de la Doha

SPORT. Înotătorul român David Popovici, care a cucerit inimile fanilor și a ridicat steagul României pe scena internațională a înotului, a trebuit să cedeze locul pentru cel mai rapid înotător al momentului la proba de 100 m liber. Recordul mondial pe această distanță a fost îmbunătățit la Campionatul Mondial de la Doha de către Pan Zhanle, un talentat sportiv chinez în vârstă de doar 19 ani.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a stabilit precedentul record mondial la 100 m liber în august 2022, la Campionatele Europene de la Roma, când a oprit cronometrul la 46.86 secunde. Performanța sa a fost remarcabilă și a fost considerată un punct de cotitură în istoria înotului românesc.

Cu toate acestea, recordul lui Popovici a fost surclasat la Doha de către Pan Zhanle, care a reușit să înoate cei 100 m liber într-un timp incredibil de rapid de 46.80 secunde, stabilind un nou record mondial în cadrul probei de ștafetă de 4×100 m liber.

De ce nu a participat David Popovici la Campionatele Mondiale de la Doha? Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a explicat că decizia de a lipsi de la acest eveniment major a fost luată pentru a se concentra pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Popovici își continuă antrenamentele în București, la cluburile Dinamo și ‘Lia Manoliu’, și este important pentru el să fie prezent și să se obișnuiască cu ritmul vieții de student, deoarece începe cursurile universitare.

“Prioritizăm pregătirea pentru Jocurile Olimpice”, a subliniat Rădulescu, evidențiind importanța concentrării pe competițiile majore și pe atingerea performanțelor maxime în momentele potrivite.

Cu toate că nu a participat la Campionatele Mondiale de la Doha, David Popovici rămâne o figură centrală în lumea înotului și unul dintre cei mai promițători sportivi români, iar fanii își pun mari speranțe în el pentru viitoarele competiții, inclusiv Jocurile Olimpice de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare