RECUNOAȘTERE – Fibula de la Suseni, cea mai însemnată distincție a județului Mureș, pentru Rodica Molnar și Gabriel Pop

0
574

FIBULA DE LA SUSENI. Rodica Molnar (președinta Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici – ASCOTID) și Gabriel Pop (multiplu campion național la parașutism, membru al Lotului Naţional Reprezentativ de Precizia Aterizării al Aeroclubului României, militar în cadrul Batalionului 1 Operații Speciale din Târgu Mureș) au primit astăzi, 1 decembrie 2019, cea mai importantă distincție a oficialităților județului Mureș: Fibula de la Suseni.

 

Conform normelor Instituției Prefectului-Județul Mureș, Fibula de la Suseni se acordă în fiecare an, de Ziua Națională, unor personalități remarcabile ale județului Mureș.

 

Fibula de la Suseni este o fibulă cu spirale, scut şi pandantive, de 22 de centimetri lungime și aproximativ 300 de grame, datată în jurul secolului XII î.Hr., care a fost descoperită din întâmplare în 1924, pe un teren al Fabricii de Cărămizi din Suseni, de muncitorii care săpau argila.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here