RECUNOAȘTERE – Fibula de la Suseni, cea mai însemnată distincție a județului Mureș, pentru Rodica Molnar și Gabriel Pop

0
1143

FIBULA DE LA SUSENI. Rodica Molnar (președinta Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici – ASCOTID) și Gabriel Pop (multiplu campion național la parașutism, membru al Lotului Naţional Reprezentativ de Precizia Aterizării al Aeroclubului României, militar în cadrul Batalionului 1 Operații Speciale din Târgu Mureș) au primit astăzi, 1 decembrie 2019, cea mai importantă distincție a oficialităților județului Mureș: Fibula de la Suseni.

 

Conform normelor Instituției Prefectului-Județul Mureș, Fibula de la Suseni se acordă în fiecare an, de Ziua Națională, unor personalități remarcabile ale județului Mureș.

 

Fibula de la Suseni este o fibulă cu spirale, scut şi pandantive, de 22 de centimetri lungime și aproximativ 300 de grame, datată în jurul secolului XII î.Hr., care a fost descoperită din întâmplare în 1924, pe un teren al Fabricii de Cărămizi din Suseni, de muncitorii care săpau argila.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ