TÂRGU MUREȘ – Unde vor fi instalate cele 15 stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice: bonus, racordurile costă peste 1 milion de euro

0
549

COSTURI – AUTOBUZE ELECTRICE. Locația celor 15 stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice din Târgu Mureș a fost deja stabilită, fiecare dintre acestea urmând să dezvolte o putere activă maxim absorbită încărcare rapidă de 300 kW. Doar investiția privind racordurile electrice pentru aceste stații se ridică la o valoare totală de peste 1 milion de euro (exact: 5.201.739,3 lei, din care partea de construcții și montaj este de aproape 1,3 milioane de lei), proiectul necesitând 4 luni pentru realizare.

 

Conform studiului tehnic, acestea vor fi amplasate în patru locații. Cele mai multe, șase, vor fi amplasate pe strada Bega nr. 2, la Autobaza și garajul societății Transport Local. Alte patru stații de încărcare rapidă vor fi amplasate pe strada Livezeni, care este capăt de linie pentru autobuzele nr. 43, 30, 12, 17 și 20.

 

Trei stații vor fi amplasate pe strada Gheorghe Doja nr. 300 (Azomureș), capăt de linie pentru autobuzele nr. 4 și 18 (alternativă pentru nr. 17). În fine, ultimele două stații de încărcare au fost stabilite la capăt de linie Unirii, pe strada Plopilor, pentru autobuzele nr. 10 și alternative pentru numerele 4 și 12.

 

Respectivele costuri privind racordurile (branșamentele) electrice sunt argumentate prin faptul că locațiile în s-au propus amplasarea stațiilor de încărcare nu au nivelul de putere solicitat și atât costă soluțiile de alimentare cu energie electrică a noilor obiective (respectiv stațiile de încărcare rapidă a autobuzelor electrice).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ